Ölümsüzlük Mantarlarına Yoğun Talep

Ölümsüzlük Mantarlarına Yoğun Talep

Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi gözetimi altında gönüllü çiftçinin ürettiği ölümsüzlük mantarına (Ganoderma lucidum) (Reishi) firmalardan yoğun talep geliyor.

Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜGETAM) Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya ve Öğr. Gör. Selime Semra Erol tarafından Düzce Üniversitesi DÜGETAM Ar-Ge Laboratuvarı’nda geliştirilen tamamen yerli Ganoderma lucidum miselinin DÜGETAM Tıbbi Mantar Üretim Tesisi’nde çoğaltılarak pilot üretimi gerçekleştirildi.

İhtisaslaşma faaliyetleri kapsamında Düzce Gölyaka ilçesi Sarıdere Köyü’nde sözleşmeli bir çiftçiye ait atıl durumda bulunan tavuk çiftliği, modern bir mantar üretim tesisi olacak şekilde tasarlandı ve Ganoderma lucidum (Reishi) yetiştiriciliği konusunda Öğr. Gör. Selime Semra Erol tarafından, gönüllü çiftçiye teknik bilgi ve uygulamalı eğitim verildi.

 “Türkiye’nin Çeşitli İllerinden Talepler Geliyor, Karşılamakta Zorlanıyorum”

Sanayi-Üniversite iş birliği kapsamında hasat edilen ilk ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi için merkezin Ür-Ge laboratuvarlarında çalışmalar gerçekleştirildi. Üretici tarafından ikinci hasat ürünleri Mersin’de faaliyet yürüten bir firmaya, 3. hasat ürünleri ise İzmir’deki bir firmaya satıldı. Ürünlerinin tamamını satan çiftçi, talebi karşılamakta güçlük çektiğini bildirdi.

Merkez Ar-Ge laboratuvarında Prof. Dr. Ertuğrul Kaya ve Öğr. Gör. Selime Semra Erol tarafından önemli tıbbi mantarlar arasında bulunan; Ganoderma lucidum (Reishi Mantarı)  Grifola frondosa (Maitake Mantarı), Lentinus edodes (Shitake Mantarı) ve İstiridye Mantarı ailesine ait 4 türün (Pleurotus ostreatus, Pleurotus djamor, Pleurotus citrinopileatus , Pleurotus eryngii) Ar-Ge çalışmaları tamamlandı. Pilot üretim için Ür-Ge çalışmaları devam ediyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.01.2021
12:40

Kanser hastslari icin cok faydali.kemo sirasinda bile kullanilir deniyor.bu konuda ne diyorsunuz.nadil temin edebilirim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,89
Ayfer aydin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.