TARSİM Çiftçilerin Yanında

TARSİM Çiftçilerin Yanında

Türkiye’nin tarımsal üretimi, don, sel-su baskını, kuraklık ve aşırı yağış gibi doğal afetlerle sık sık tehdit altında. Özellikle İlimizde don ve sel-su baskını gibi afetler son yıllarda sıklıkla yaşandı. Bu afetler üreticilerin yıl boyunca yaptığı emeklerine zarar vererek üretim kayıplarına yol açmaktadır. Bu olumsuz etkilere karşı çiftçilere kalkan olan Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), gün geçtikçe daha da önem kazanmakta.

TARSİM, doğal afetlerde ciddi kayıplar yaşamamak için ürün sigortası yaptıran üreticilere destek olmakta. Düzce il genelinde 22.809 dekar alan, 5.879 büyükbaş hayvan, 250 küçükbaş hayvan, 205.603 adet kümes hayvanı ve 4.941 adet kovan için TARSİM poliçesi düzenlendi. Bu sayede çiftçiler, ürünlerini güvence altına alarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemekte.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını güncel tutan üreticiler, ürünlerini sigortalatmak için TARSİM’e üye sigorta şirketlerine veya acentelerine başvurabilir. Bitkisel ürün sigortasında, dolu paket poliçelerinde yazılı primin %50-67’si devlet tarafından karşılanmakta. Bu sayede çiftçiler, doğal afetlerin olumsuz etkilerinden korunurken mali yükü hafifletmekte.

TARSİM’in web sitesinde ürün çeşitleri için poliçe ilk ve son kabul tarihleri belirtilmektedir. Özellikle Don afeti için son başvuru tarihi fındıkta 03 Mart 2024, Buğdayda 21 Nisan 2024, Dane ve Silajlık Mısırda 10 Haziran 2024, Çeltik de ise 07 Temmuz 2024 olarak belirlenmiştir. Düzce’de üretim yapan çiftçilerimiz, bu tarihleri takip ederek TARSİM poliçe başvurularını gerçekleştirebilirler.

Üretici ve yetiştiricilerin emeği ve alın teri, TARSİM sayesinde güvence altına alınarak ülkede sürdürülebilir tarıma katkıda bulunmaya devam edilmektedir. 2024 yılında yapılan prim tarife fiyatlarında yapılan indirimler ve genişletilen sigorta teminatları, çiftçilere önemli bir destek sağlamaktadır. TARSİM, tarım sektörünün geleceğini aydınlatmaya devam etmektedir.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.