Adige-Maykop Kafkas Florası Hatıra Botanik Parkı Açıldı

Adige-Maykop Kafkas Florası Hatıra Botanik Parkı Açıldı

Adige-Maykop Kafkas Florası Hatıra Botanik Parkı Açıldı

Çerkez Dili ve Kültürü Günleri Etkinliği 10. Yıl Kutlama Programı kapsamında, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbı Bitkiler Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki “Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde Adige-Maykop Kafkas Florası Hatıra Botanik Parkı açıldı.

2016 yılında Düzce Üniversitesi’nin Adige Devlet Üniversitesi’ne yapmış olduğu ziyaret ve sonraki yıllarda her iki üniversitenin  “Botanik Bahçeleri ve Herbaryumlar” dahilinde yapmış oldukları iş birliği ve protokoller kapsamında, Adige Devlet Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde, 2016 yılında Düzce Üniversitesi ve Düzce adına “Düzce Batı Karadeniz Florası Hatıra Botanik Parkı" oluşturulmuştu.

 

Adige Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davud Mamiy ve beraberindeki heyet, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Üniversite personeliyle birlikte, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbı Bitkiler Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin DÜSTBB Botanik Bahçesi’ne ziyareti sırasında, Botanik Bahçesi’ndeki Botanik ve Doğa Müze’sinde açık olan “Ankara’nın Anıtsal Ağaçları Fotoğraf Sergisi”ni gezdi.

Adige Devlet Üniversitesi heyeti; Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy’un “Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi” ile ilgili sunumu ve  “Adige Devlet Üniversitesi ile Düzce Üniversitesi arasında “Flora ve Vejetasyon Üzerine Yapılacak Proje” çalışmaları kapsamında, her iki bölgenin Avrupa-Sibirya Flora Alanları içerisinde bulunduğundan bölgelerin bitkileri üzerinden, her iki ülkenin tarihten gelen kültürel bağlarını pekiştirmek ve hatırasını yaşatmak amacıyla; Botanik Bahçesi’nde “Adige-Maykop Kafkas Florası Hatıra Botanik Parkı”nın açılışından büyük mutluluk duyduğunu belirttiler.  Adige Devlet Üniversitesi Botanik Bahçesi’nde 2016 yılında açmış oldukları ‘Düzce Batı Karadeniz Florası Hatıra Botanik Parkı” için meslektaşlarına teşekkür ettiler.

Daha sonra konuk heyet, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Bitkilendirmesini ve planlamasını Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbı Bitkiler Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Orman Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yapılmış olan parselde, "Adige-Maykop Kafkas Florası Hatıra Botanik Parkı”nın parsel bilgi ve ağaç bilgi etiketlerinin yerleştirilmesini, meşe ve huş ağaçlarının dikimlerini yapan heyet, bu hatıra alanın açılışını  gerçekleştirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.