Düzce Turizm Merkezi Olma Yolunda

Düzce Turizm Merkezi Olma Yolunda

Türkiye ve dünyada aynı saat içinde birçok turizmin yapılabildiği Düzce turizmde yavaş yavaş atağa kalkmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda çalışmalar hızlanırken turizm acenteleri de yerli turistleri Düzce’ye çekmek için çalışmalarına hız verdi. Düzceli Turizm işletmecesi Ömer Özcan’da Karadeniz turlarının başlangıç ve bitiş noktası olarak Düzce’yi yapmak için harekete geçti. Pandemi sürecinde ilk tur akşam saatlerinde Düzce’ye geldi.

Düzce turizm konusunda en şanslı illerden birisi. Bu şansını iyi değerlendirmek isteyen Turizm acenteleri da pandemi süresince askıya aldıkları Düzce tanıtım turlarına yeniden düzenlemeye başladılar. Düzceli Oturbutur firması da İzmir’den düzenlediği Düzce turu ile yerli turistlere Düzce’nin birçok turizm destinasyonunu tanıtmayı amaçlıyor. Pandemi döneminde yaptığı tur ile ilk kafile Düzce’ye geldi. Turan Otel’e akşam saatlerinde giriş yapan kafileyi Düzce Kültür Turizm İl Müdür Vekili Sabahattin Parlak ve Ömer Özcan karşıladı.

Pandemi döneminde başlatılan turları hakkında bilgi veren acente sahibi Ömer Özcan; “Düzce birçok destinasyona sahip ender illerden bir tanesi bizlerde turizm acenteleri olarak bu destinasyonları tanıtmak için çalışmalarımıza başladık. Malum pandemi sürecindeyiz. Turlarımızı düzenlerken pandemi kurallarına riayet ediyoruz. İnsanları güvenli şekilde tatillerini geçirmeleri için HES kodu ile turist kabul ediyoruz. Ayrıca maske, mesafe ve hijyen ortamlarını sağlayarak turlarımızı düzenliyoruz. Yine Düzce’ye gelen misafirlerin sağlıklı ortamlarda kalması için Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı ve sürekli denetimi yapılan güvenli tesis belgeli işletmelerde misafirlerimizi konaklatıyoruz” dedi.

Turan Otel Müdürü Ali Ünver ise otellerinin misafirlerinin güvenliği ve sağlığı açısından birçok sağlık ve güvenlik önlemini aldığını, otellerinin sürekli olarak hijyen şartlarının denetlendiğini ile getirdi. Ali Ünver ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerle de güvenli tesis belgesini aldığını belirtti.

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.