Düzcespor’a Birinci Lig Standartlarında Yedek Stat

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, “Burası ana stat yapılana kadar Düzcespor’un maçlarını oynayacağı yedek stat. Gece aydınlatmalarını da söküp, bariyerlerin arkasından dikip burada gece maçı da oynatabileceğiz. Seyirci kapasitesini arttırdık, kaliteyi arttırdık” dedi.

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Kaltu, Şıralık bölgesinde yapım çalışmalarında sona gelinen Düzcespor Yedek Stadı özelinde çevre düzenlemesi ve stadyumda yapılan yenilikleri kamuoyu ile paylaştı.

KANUNLARA UYGUN ŞEKİLDE İMAL EDİLDİ
Şehir merkezinde bulunan stadın maraton tribününü Şıralık bölgesine taşıdıklarını ve yeni yerine monte edilmesini sağladıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Kaltu, “Diğer 3 tribünün montajları hazırdı zaten. Burayı ek olarak getirdiğimizde futbol federasyonu yetkililerini de getirdik ki, bizim ana stadımız, 15 bin 81 kişilik esas stadımız yapılan kadar Düzcespor maçlarını burada oynayabilsin. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerini çağırdık. Düzcespor’un birinci lig standartlarında oynanabilmesi için gerekli her şeyi bize söylediler. Biz onların doğrultusunda yönetmeliklere, kanunlara uyacak şekilde bu stadı imal ettik” dedi.

SEYİRCİ KAPASİTESİ DE KALİTE DE ARTTIRILDI
Stadın toplam 5 bin 50 kişi kapasiteli olduğunu ancak Düzcespor maç yaparken, stadın tamamen dolması halinde ve tribünlerin yetersiz kaldığı düşüncesi hakim olduğu taktirde 7 bin 300 kişiye çıkartılabilecek hazırlıklarının da olduğunu sözlerine ekleyen Okan Kaltu, şunları dile getirdi;
“Burası yedek stat. Yani ana stat yapılana kadar Düzcespor’un maçlarını oynayacağı yedek stat. Gece aydınlatmalarını da söküp, bariyerlerin arkasından dikip burada gece maçı da oynatabileceğiz. Seyirci kapasitesini arttırdık, kaliteyi arttırdık.

TRİBÜN GİRİŞ ÇIKIŞLARI AYRI OLACAK
Misafir seyirci kesinlikle Düzcespor seyircisini görmeden, yolu da ayrı giriş ve çıkışları da ayrı şekilde zemin hazırladık. Bütün stadın altında kantinlerimiz var. Aynı zamanda stadın çevresindeki alanın bütün alt yapılarını yaptık. Yağmur ızgaraları, kanalizasyonları her şey şu anda hazır. Sadece asfalt kaplamasını yapacağız. Bu tribünlerin arkasında da otoparklar olacak. Vatandaş hangi tribüne biletini aldıysa, arabasıyla gelecek, inecek ve direkt tribününe girecek. Vatandaşlarımıza o kadar imkanlar sunduk. Maçlar başladığı zaman insanlar buranın kalitesini görecek. Planlamamızı o yönde yaptık.”

YENİ ANTRENMAN SAHASI GELİYOR
“Mutfak Sanatları Merkezinin karşısındaki bizim hafriyat alanı olarak dolgusunu yaptığımız kuzey spor kampüsü, bir tanesi de burası şehrin Güney spor Kampüsü” cümleleri ile konuşmasını sürdüren Kaltu, “Burada 3 yıldızlı otel konforunda Düzcespor’un tesisi, hemen önünde çim antrenman sahamız var. Yedek stadın hemen yanında 79*110 ölçülerinde antrenman sahası yapıyoruz. Onun da etrafı kapalı olacak ve tribünleri olacak. Amatör kulüpler gelip orada maç yapabilecekler” diye konuştu.

ALT YAPI UNUTULMADI
Kaltu, konuşmasını, “Düzcespor da en önemli konu alt yapı. Alt yapı da oynayacak çocukların yemek yiyebileceği, antrenmanını yapabileceği, yatabileceği, buradan okuluna gidebileceği bir tesis istediler bizden. Alanları belirledik. Bundan sonraki ilk işimiz büyük ihtimalle o olacak. Alt yapıya belediye olarak önem veriyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” cümleleri ile sonlandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.