Özel Öğrenciler Unutulmaz Anılar Yaşadı

Özel Öğrenciler Unutulmaz Anılar Yaşadı

Düzce Üniversitesi; Düzce İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı “Özel Çocuk Özel Aile Üniversitesi” iş birliği protokolü kapsamında, özel gereksinimli öğrencileri Konuralp Yerleşkesi’nde konuk ederek projenin son etkinliğini gerçekleştirdi.

Proje ile ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Düzce Üniversitesi, Düzce il merkezinde bulunan Özel Eğitim Meslek Okulu, Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerini konuk etti.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Akemoğlu’nun koordinatörlüğündeki proje ile özel öğrenciler, bu hafta Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne konuk oldu. İlk olarak Müzik Bölümü Arş. Gör. Nurcan Bahadır’ın keman dinletisine konuk olan öğrenciler, piyano çalmayı da deneyimledi. Daha sonra Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haluk Yücel, bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri eşliğinde gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği dinletisi ile özel öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı.

Resim Bölümü Arş. Gör. Zehra Seda Boztunalı eşliğinde resim atölyelerini ziyaret eden öğrencilerin yaptığı resimler, hatıra olarak bölüm atölyelerinde yerini aldı. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi programı, heykel atölyesi ziyaretiyle sona erdi.

Son olarak Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki programa geçildi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Kuyumcu Vardar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Yaşar Bilir, konuk öğretmenler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney ile Düzce Üniversitesi yetkililerinin de katılımı ile “Özel Çocuk Özel Aile Üniversitesi” projesinin kapanış programı gerçekleştirildi. Yapılan konuşmalarda projenin özel öğrencilere sosyal entegrasyon anlamında büyük katkılar sağladığı dile getirilerek sertifika töreninin Düzce Üniversitesi mezuniyet töreninde ailelerin de katılımlarıyla gerçekleştirileceği ifade edildi. Programın sonunda projede emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Proje ile üniversite deneyimi kazanan ve hayatlarına güzel, anlamlı bir o kadar da unutulmaz anılar ekleyen özel öğrenciler, gerçekleştirilen etkinliklerden duydukları mutluluğu paylaşarak bu tür programların devam etmesini istediklerini belirttiler.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.