Su Konusunda Mağduriyetler Gideriliyor

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, kentin selden etkilenmesi ve susuz geçen süreci değerlendirerek, belediyenin tüm imkanlarıyla şehrin tamamının su ile buluşturulması için 7/24 esasına göre çalıştığını bildirdi. Başkan yardımcısı Günden mağduriyet yaşanmaması için ise sadece son iki günde 2 bin 300 ton su dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Batı Karadeniz Bölgesinin selden en çok etkilenen illerinden olan Düzce, Dr. Faruk Özlü başkanlığında yaralarını sarmaya devam ediyor. Su konusunda yaşanan sıkıntının giderilmesi vakit kaybetmeden rekor bir sürede yeni bir regülatör oluşturarak su problemine müdahale eden Düzce Belediyesi, susuz geçen süreçte mağduriyet oluşmaması için canla başla mücadele ederek 2300 ton suyu vatandaşlarla buluşturuldu. 

HAFTALARCA SÜRECEK ÇALIŞMA 3 GÜNE SIĞDIRILDI

Yoğun yağışların ardından Ana su hattına giden yol ve su hattının kaybolması nedeniyle kent merkezinin bir bazı noktalarına su verilememesinden ötürü belediyenin ilgili birimleri tarafından insanüstü bir gayret gösterilerek yeni bir regülatör oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Hasan Günden, “Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü’nün yönlendirmeleri ve işin en kısa sürede tamamlanmasına yönelik verdiği talimatla haftalarca sürecek bir çalışmayı 3 güne sığdırarak vatandaşımızı mağdur etmemek için gayret ettik” dedi.

HER GÜN TANKERLE SU TAKVİYESİ

Olumsuz hava şartları ve bölgenin durumundan dolayı aksamalar yaşandığını buna rağmen özverili çalışma sayesinde kısa sürede halledildiğini dile getiren Günden, “Bir yandan ekiplerimiz yeni regülatör yapmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirirken diğer taraftanda vatandaşlarımızın susuz kalmamaları adına her gün tankerle su takviyesi gerçekleştirdik. Başta devlet hastanesi, camiler, kamu kurumları, yurtların depoları ve son 2 günün de Bahçeşehir de bulunan terfi istasyonu olmak üzere toplam 200 tanker ile yaklaşık 2 bin 300 ton su takviyesi yaptık” şeklinde konuştu.

BORULARDAKİ HAVA, SUYUN İLERLEMESİNİ ETKİLİYOR

Mahallelere yönelik oluşan talepleri de göz ardı etmeden su dağıtımlarına devam ettiklerini de dile getiren Günden,  “Yeni regülatörden suyumuzu sisteme verdik. 900 kilometrelik bir hatta suyun dağılımı hemen olmuyor. Bu arada bir arızadan ötürü suyumuzu kesmek durumunda kaldık ancak kısa sürede bitirerek suyu yeniden sisteme verdik. Doğal olarak suyun ilk katlara daha hızlı gelirken, üst katlara  çıkması ise biraz zaman alıyor. Bir de boruların içerisindeki havadan ötürü suyun ilerlemesi yavaş oluyor. Bu bizim elimizde olan bir şey değil, sonuçta bölgemiz son yılların en büyük afetlerinden birininyaşadı. Düzce Belediyesi olarak halkımızın mağduriyet yaşamaması, yaşanan mağduriyetlerinde en kısa sürede giderilmesi adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.07.2022
23:41

Özlü sadece kendi afişini asar başkada icraatı yok.Vasfsız biri ama Düzce böyle seçim yaptı ve hak ettik

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,83
Osman
3.07.2022
22:53

Kafamı yapıyorsunuz bir haftadır su yok allah sizi bildiği gibi yapsın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,99
Bil
3.07.2022
21:21

Bari makara yapmayın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,72
Vatandaş
3.07.2022
19:52

Büyük bir afet geçirmiş olabiliriz..siz ovune ovune 1 aylık işi 3 günde yaptık diyebilmeniz için her yere suyun gelmesi lazım.. kalici konutlarda hala su yok..burası ayrı bir afet bölgesi mi..arıyoruz bide şu verdik diyorsunuz..arıza yok kesinti yok diyorsunuz..insan gibi şu saatlerde kesinti olacak diyin bizde tedbirimizi alalım.. her arayana aynı hikayeyi anlatmayın..

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,36
Zumrut
3.07.2022
18:42

Su nerede üç günde suya kavuşturdunuz da nereyi Allah aşkına konutlarda yok çay Mahallesi'nde yok yani nereye gitsen yok haaa konutlarda tankerle su taşıyorsunuz görüyoruz ama su yine yok ya size demedilermi hiç taşıma suyla değirmen çalışmaz diye ama normal yönetilmeyen Düzce ya burası valisi olan başkanlığı olan il vasfı olan tek köy yazık

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,39
Davut Çakır
3.07.2022
18:21

Yalan haber yapmayın altıncı gün bitiyor bir damla su yok.Düzcede millet adına yetki sahibi olan herkes şov yapıyor onlardan ümidiz kalmadı muhalefet tarafıda milletetin derdini tercüman olan yok.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,15
0547
3.07.2022
18:19

Hepiniz yaa lan cıısınız

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,80
Yavuz
3.07.2022
18:14

Kalıcı konutlar 6. Bölge bugün altıncı gün dur bir damla su yok su mağduriyeti giderilmiş gibi haber yapmayın gerçekleri yazamıyorsunuz bari yalan haber yazmayın burada düpedüz bir beceriksizlik var Dr Faruk Özlü alkışlarla vanayı acalı üç gün oldu ama su halen kalıcı konutlara ulasmadııı

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,72
Yavuz
3.07.2022
18:13

Siz herhalde bizim bilmediğimiz farklı bir Düzce de yaşıyorsunuz. Altıncı gün oldu bir damla suyumuz yok. İnsanları aptal yerine koymayın lütfen. Tarafsız haber yapın rica ediyoruz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,39
Selçuk
3.07.2022
17:36

Masal anlatmaya gerek yok.4 günden sonra 1 saat su geldi sonra yine tuş.Bırakın öğündeyim bize su gerek su

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,90
Fahri Bedi
3.07.2022
17:37

Kaç gün oldu dünya bankasında su yok koktuk resmen üzerimize giyecek eşya kalmadı hala mağduriyet giderildi diyorsunuz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,31
Selçuk
3.07.2022
17:17

hani su neden bahsediyorsunuz konutlar 10.bölgede şuan itibariyle su mu yokkkk

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,94
zümrüt alemdar


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.