Uluslu Alüminyum'da İşten Atılan Sendikalı İşçilere Destek Eylemi

İşten Atılan Sendikalı İşçilere Destek Eylemi

Türk Metal Sendikası, sendikaya üye oldukları için işlerinden çıkarılan işçilerin atıldığı Uluslu Alüminyum Fabrikası önünde eylem yaptı.

Düzce’nin Gümüşova ilçesinde faaliyet gösteren Uluslu Alüminyum Fabrikası’nda sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları söylenen 12 işçi ve sendika üyeleri tarafından fabrika önünde eylem yapıldı.

Sendika sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Arkadaşlarımız tekrardan işe alınana kadar, toplu sözleşme yapılana kadar burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sırf üye oldukları için 12 kişi işinden çıkarıldı”

Sendika sözcüsü tarafından gerçekleştirilen konuşmada, “Bugün burada Uluslu Alüminyum’dan çıkarılan 12 arkadaşımız için toplandık.  Biz buraya uyarı eyleminde bulunmaya geldik. Arkadaşlarımız bize üye oldular. Sırf üye oldukları için de 12 kişi işinden çıkarıldı. Biz burada 12 arkadaşımız tekrardan işe alınana kadar, toplu sözleşme yapılana kadar burada olmaya devam edeceğiz. Hem hukuk nezdinde hem mahkemede gerekli tüm işlemlerimizi yaptık. Bunların takipçisi olacağız. Bu 12 arkadaşımız da bizim başımızın tacıdır. Buradan işverene tekrar sesleniyorum; 12 arkadaşımızı gelin tekrar işe alın. Bugün işçi çıkarma yasağının olduğu halde sırf sendikaya üye oldular diye işten çıkarıldı arkadaşlarımız. Ben içerideki diğer arkadaşlarımıza sesleniyorum; gelin sizler de hakkınızı savunun. Sendikaya üye olun” ifadelerine yer verildi.

Fabrika yönetimi tarafından işlerine son verilen sendika üyesi fabrika işçileri ‘Türk Metal nerede biz oradayız’,  ‘Sendika hakkımız engellenemez’ şeklinde slogan atarak işlerine tekrar kavuşmak istediklerini dile getirdi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.06.2022
20:15

Bu fabrika sahibi abimizin yanında yaklaşık 2sene ŞÖFÖR OLARAK ÇALIŞTIM ALLAH DUTDUGUNU ALTIN ETSİN TÜM HAKKIMI FAZLASIYLA VERDİ ŞUAN ÇAGIRSA GİNE GİDERİM

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,45
Y ATEŞ
25.03.2021
10:04

hani işten çıkarma yasaktı kim bu fabrika işcinin hakkı yok mu

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,52
Aç insan
25.03.2021
02:13

Türk metal sendikasına kesinlikle inanmayın yeminler ederler sizi satarlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,73
Sendika maduru
25.03.2021
01:52

sendika yalandır işçiyi hem iş veren hem sendika sömürür askeri ücretten 400fazla verir eeeee hakkınızı aldık derler hep yalan

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,71
palavrahep


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.