Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde Mühendislik Fakültesi ve Düzce Meslek Yüksekokulu iş birliği ile düzenlenen 4. Uluslararası Mühendislik Araştırmaları Sempozyumu (INERS'22), ikinci günde farklı mühendislik alanlarına yönelik gerçekleştirilen 18 online oturumun ardından sona erdi.
Tüm mühendislik alanlarında geçmiş deneyimlerin, yeni gelişmelerin ve araştırma sonuçlarının sunumu ve paylaşımı amacıyla düzenlenen ve uluslararası platforma dönüşen sempozyum; dünyanın farklı ülkelerinden alanında uzman akademisyenler, araştırmacılar, mühendisler, bilim insanları ile lisans ve lisans üstü öğrencileri ağırladı.
Makine mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği ve disiplinler arası konu başlıklarında düzenlenen oturumlarda, toplam 110 bilimsel yayın dinleyicilerle buluştu. Oturumlar büyük bir ilgi ve katılımla takip edildi.
Bununla birlikte, Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı Ebru Arıcı’nın sunumunu gerçekleştirdiği, “Türkiye’deki Rüzgâr Enerjisi Potansiyeli ve Gelecekteki Perspektifi” başlıklı söyleşi de akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Mühendislik Teması Üzerine Etkileşimde Bulunmak İçin Eşsiz Fırsat
Ülkemiz sanayisinin merkezinde yer alan Düzce Üniversitesi’nin ev sahipliğini üstlendiği sempozyum ile yenilikçi mühendislik teknolojileri üzerine disiplinler arası iş birliğine dayalı araştırmaların teşvik edilmesi amaçlandı. Dünya çapındaki mühendislerin ve bilim adamlarının ortak mühendislik sorunları teması etrafında etkileşimde bulunmaları için eşsiz bir fırsat sunan sempozyumda, birçok bildiri sunumu gerçekleştirildi.
Birçok Bilimsel Sunum Gerçekleştirildi
Düzce Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’ndeki farklı salonlarda ve çevrim içi platformlarda düzenlenen oturumlarda; “Bahçelik Barajında Yüzer PV Sistemi ile Elektrik Enerjisi Üretimi ve Yararları”, “Web Uygulaması Üzerinde Bulunan SQL Enjeksiyon Zafiyetinin Belirlenmesinde Veri Yükü Analizi”, “Duygu Analizi ve Topluluk Öğrenmesi Yaklaşımları ile Kullanıcı Yorumlarının Analizi”, “Uzaktan Eğitim Verileri Üzerinde Derin Öğrenme Veri Madenciliği Modeli ile Performans Analizi”, “Ağ Merkezli Otonom Sürü İnsansız Hava Aracı Sistemlerinde Doğal Afetler Sırasında Hedef Paylaşımı için Karınca Kolonisi Optimizasyonu” ve “Tam Sayılı Doğrusal Programlama Kullanarak Bir Mikro Şebeke Sisteminin Optimum Planlanması” gibi birçok başlık altında bilimsel sunumlar gerçekleştirildi.
Mühendislik Alanında Son Gelişmeler
Mühendislik alanlarında ülkemizdeki ve dünyadaki son gelişmeler, yeni araştırma konuları, var olan sorunlar ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı sempozyumda, geleceğe yön verecek teknolojiler ile ilgili önemli bilgi paylaşımlarında bulunuldu.
Ülkemizin Mühendislik Bilimlerinde Daha da İleri Seviyelere Gelmesine Önemli Katkı
Mühendislik, inovasyon ve Ar-Ge konularında sinerji oluşturmayı da amaçlayan sempozyumda, zengin içerikli tartışmalar ile mühendislik alanlarına ilişkin yeni bakış açıları geliştirilerek ülkemizin mühendislik bilimlerinde daha da ileri seviyelere gelmesi hedeflendi.
Editör:Atilla KESKİN