DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu “Gıdanın Geleceği Ellerimizde” Zirvesine Katıldı

DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu “Gıdanın Geleceği Ellerimizde” Zirvesine Katıldı

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (ŞEKER-İŞ) tarafından düzenlenen "Gıdanın Geleceği Ellerimizde" başlıklı zirveye konuşmacı olarak katıldı. 

Ankara'da düzenlenen zirveye; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, eski bakanlardan Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ŞEKER-İŞ Sendikası Başkanı İsa Gök, FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Diyetisyen Dilara Koçak ile birçok üst düzey bürokrat, sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda “Bal Arılarının Sürdürülebilir Gıda Güvencesi İçin Ekosistemdeki Rolü”nü anlatan DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, bal arılarının sürdürülebilir tarım ile ormanların ve ekosistemin sürdürülebilirliğindeki önemine vurgu yaptı. Değişen çevre şartları nedeniyle arıların da tehlike altında olduğuna dikkat çeken Kekeçoğlu, son günlerdeki mevsimsel değişiklikler ve küresel ısınma nedeniyle nektar ve polen kaynaklarının azaldığı, bu nedenle önemli düzeyde arı kayıplarının yaşandığını dile getirdi.

Geçen yıl yaşanan orman yangınları nedeniyle meydana gelen arı ölümlerinin ardından bu yıl da mevsim şartları, nektar ve polen kaynaklarının yetersizliği nedeniyle arı ölümlerinin devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, “Arı ölümlerini önlemek anlamında, arı tozlaşmasına bağlı olan bitkisel üretimin sürdürebilirliğini sağlamak çevre farkındalığı ile mümkündür.” şeklinde konuştu.

Yaklaşan 20 Mayıs Dünya Arı Günü için “Türkiye Arı Elçilerini Arıyor” projesini başlattıklarını belirten Kekeçoğlu, "Yaptığımız sosyal sorumluluk projeleri ile çevre okuryazarlığı ve çevre farkındalığı oluşturmamız gerekmektedir. Bunu da birlikte başarabiliriz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.