Lütfen Suyumuzu Tasarruflu Kullanalım

Dün akşam saatlerinde Uğur Suyu'nda oluşturulan yeni su alma regülatörünün devreye alınması ile Düzce'ye gece saatlerinde su ulaştı. Yaşanan basınç problemleri üzerine Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini söyleyen Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez, Uğur suyundaki yeni oluşturulan su alma hattına ikinci bir pompa kurulacağını bildirdi.

Düzce'de hafta başından itibaren yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Beyköy'de bulunan Uğur Suyu Ana Su Alma Hattına giden yol çökerek su şebekesinin de kaybolmasına neden olmuştu. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün talimatıyla Düzce Belediyesine ait tüm birimler kenetlenerek yeni bir su alma regülatörü kurdu. 72 saatlik çalışmanın ardından dün akşam vanalar açıldı ve gece saatlerinde su şehre ulaştı.

LÜTFEN SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM

Su kaynağında şuana kadar bir sıkıntı olmadığını, her şeyin planlandığı gibi gittiğini aktaran Gülmez; "Daha uzun zaman alacak bir işi ekip ruhu ile birlikte durmadan çalışarak çözmeye çalıştık. Arkadaşlarımız 3 gün uyku uymadı diyebilirim. Ancak suyun şehre ulaşması ile birlikte binaların depoları dolmaya başladı. Lütfen suyu ihtiyacımız kadar kullanalım.  Bu süreçte su alamayan haneleri düşünerek ona göre hareket edelim" şeklinde konuştu.

İKİNCİ TERFİNİN İNŞASINA BAŞLADIK

Bazı bölgelerde su sıkıntısının devam etmesinin nedenini açıklayan Su ve Kanalizasyon Müdürü Murat Gülmez; "Oldukça zahmetli bir çalışma sonucunda şehrimize tekrar içme suyu tedarik etmiş bulunmaktayız. Bu birinci terfi olup kapasitesi 1750 m3 saat. Bizim tüm kent ihtiyacımız 2500 m3/saat. Aradaki 750 m3/saat'lik açıktan dolayı basınç problemi oluşabilmektedir. 2. terfinin inşasına başladık. Yarın onu da devreye alıyoruz. Yarın akşam üstü tüm bu sorunlar halledilecektir" şeklinde konuştu.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.07.2022
15:26

Işte gübre dökmeye benzemez bu işler. Düze'ye geçmiş olsun.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,28
Gülden Akin


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.