Çocuklarınızı Kanallardan Uzak Tutun

Çocuklarınızı Kanallardan Uzak Tutun

Çocuklarınızı Kanallardan Uzak Tutun

Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Abubekir Uzgur, sulama sezonunun başlaması nedeniyle kanal, kanalet ve tersiyerlere su verildiğini söyledi. Uzgur, tarıma can vermek için kullanılan suyun can almaması için tedbirli olunması uyarısında bulundu. Çocukların ve gençlerin kanallardan uzak durmalarını istedi.

 

“Tarıma can verirken canlarımızdan olmayalım”


Her yıl ortalama 100 genç ve çocuğun sulama kanallarında boğlarak hayatlarını kaybettiğini hatırlatan Uzgur açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Düzce ovasında 2024 yılı Sulama Sezonunun başlamasıyla, tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanlığı işletmesine ait 850 km'lik sulama hattının aktif alanlarına ait ana kanal, kanal, kanalet ve tersiyerlere su verilmiştir.

“Tarıma can verirken canlarımızdan olmayalım”


Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı olarak ifade etmek isterim ki; Sulama kanalları, Baraj ve Göletler yüzmek ve serinlemek için değildir. Tarıma can vermek için kullanıma sunduğumuz su bizim canlarımızı almasın. Sulama kanalları yalnızca ekimi yapılan tarlalarımızı sulamak içindir, yüzmek veya serinlemek için değil. Kanalların amacı dışında kullanımı yasak olmakla birlikte son derece tehlikeli ve ölümcüldür. Her yıl ortalama 100 genç ve çocuğumuz sulama tesislerinde ki kuvvetli akıntı ve bataklık gibi sebeplerden boğularak yaşamlarını yitirmektedir. Bu şartlar altında yüzme bilmeniz dahi sizi kurtarmaya yetmemektedir. Bu acı durumun önüne geçmek adına, Düzce halkından ricamdır; Kendinizi ve çocuklarınızı sulama kanallarından uzak, hayata yakın tutunuz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.