Cedidiye Cami’nde Sular Durulmuyor

Cedidiye Cami’nde Sular Durulmuyor

Cedidiye Cami’nde sular durulmuyor. Cedidiye Camiinde namaz kılan vatandaşlar çevreden gelen sesler nedeniyle namaz kılmakta zorlandıklarını belirttiler. Ayrıca Cedidiye Cami imamı da son haftalarda verdiği hutbelerde çevreden gelen seslerin cemaati rahatsız ettiğini belirtmişti. Çevreden gelen sesler nedeniyle rahatsızlığını dile getiren bir vatandaş ise, Cedidiye Cami Derneği tarafından çevredeki dükkanlardan kazanç elde edildiğini iddia etti.

Düzce'nin en önemli meydanlarından biri olan ve üzerindeki cami yapısıyla hem dini, hem manevi anlamda toplumda hassasiyetle bakılan Cedidiye Camiinde vatandaşlardan şikayetler gelmeye başladı.

Dini alandaki ticaret yoğunluğu nedeniyle yükselen seslerin cemaati rahatsız ettiğini belirten Cedidiye cami imamı, son haftalarda Cuma  namazında verdiği hutbede bu konuya özellikle değiniyor.

Cuma namazı sonrası kanalımıza ulaşan bir vatandaş ise, imamın sözlerini aktardığı konuşmasında Cedidiye Cami derneğine de dikkat çekti. Tarafımıza ulaşan vatandaş imamın sözlerinin yanı sıra, Cedidiye Cami Derneği tarafından bölgede bulunan işletmelerden para alındığını iddia etti. Cedidiye meydanında uygulanan ticarileşmenin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken vatandaş, çevreden yükselen sesler nedeniyle namaz kılarken rahatsız olduklarını dile getirdi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
12.10.2020
11:19

Demek ki, cami yaparken yerini dogru seçeceksin. Her buldugun yere ibadethane olmz. Bu sikayetlerde de bir hesap vardır. O hesap da kutsal degil duygusal (parasal) dır. Cevre dediginiz yer belediye meydanı ve ana cadde.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,48
A.SENGUL.
11.10.2020
19:44

Cami derneğin namaz kıl arka çok rahatsız ediyor oturakların kalkması lazım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,19
Ahmet.kılıc


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.