Fırtına Balık Tezgahlarında da Esti

Fırtına Balık Tezgahlarında da Esti

Batı Karadeniz’de bir haftadır etkili olan fırtına tezgahlardaki balık fiyatlarını da artırdı. Artan fiyatlara rağmen Düzce’de en çok tercih edilen balık her zaman olduğu gibi yine hamsi oldu.

Düzce’de yağan kar ve fırtına, balık fiyatlarında artışa neden oldu. Çok sayıda balıkçı denize açılamazken, etkili olan fırtına ve kar yağışı tezgahlara yansıdı.

“Fırtına balığın yönünü suyunu değiştiriyor”

Düzce’de balıkçılık yapan Tuncay Kılıç,  fırtına nedeniyle yaklaşık 1 haftadır denize açılamadıklarını belirterek, “Balık fiyatları şu anda yüksek durumda. Hava koşulları çok etkiledi tabiî ki. Zaten şu sıralar balıkta az. Bu yüzden ister istemez balık fiyatları etikete yansıyor. Fırtına bizi tabiî ki etkiliyor. 1 haftalık süreç içerisinde ilk defa dün balık avına çıkıldı. Bugün tekrar balık avına çıkıldı. Fırtına balığın yönünü suyunu metresini her şeyini değiştiriyor. O yüzden balık az. Azlıkta direkt etikete yansıyor. Balık fiyatlarına şu anda bakıldığı zaman yüksek fiyatlar olduğunu görebiliriz” dedi.

“Balık fiyatları şu sıralar yüksek”

  Hava koşullarının yanı sıra denizlerde balıkların az görüldüğüne değinen balıkçı Kılıç, “Hamsi şu anda 25 lira. Etiket fiyatları ile çok fazla oynayamıyoruz. Üzerine çok bir şeyde koyamıyoruz. İstavrit fiyatları 50 lira oldu. Mezgit 35 lira. Düşük mü değil bizim için yüksek fiyat bunlar. Ama denizlerde balık az olduğu için şu anda yapılacakta bir şey yok. Fiyatları da biz ayarlayamıyoruz ne yazık ki. Etiket fiyatlarını elimizden geldiği kadar düşük yazmaya çalışıyoruz ama anca bu kadar yapabiliyoruz. Ama genel olarak bakıldığı zaman balık fiyatları şu sıralar yüksek” şeklinde konuştu.

“En çok tercih edilen balık yine hamsi oldu”

Artan fiyatlara rağmen her zaman olduğu gibi Şubat ayında da en çok tercih edilen balığın hamsi olduğunu belirten Kılıç, “En çok talep gören balık ise her zaman olduğu gibi yine hamsi. Hamsi, mezgit, istavrit olarak sıralayabiliriz. Ama yoğunluk olarak baktığımız zaman hamsi diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 Tezgahlarda hamsi 25, mezgit 35, istavrit 50, barbun 60 ve uskumru 30 liradan satışa sunuldu.

Haber: H. DURNA - E. BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.