İnternetçi Abi Hasançavuş Köyü’nde

İnternetçi Abi Hasançavuş Köyü’nde

Düzce’nin Akçakoca ilçesine bağlı Hasançavuş halkının talebi üzerine harekete geçen İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, internet erişimini sağladı. Kamuoyunda internetçi abi olarak bilinen Taylan Yıldız ayrıca, ihtiyaç sahibi çocuklara tablet dağıttı. Yaklaşık 10 aydır internet erişiminde yaşanan sıkıntı nedeniyle eğitimden mahrum kalan kalan çocukların sesinin Düzce'den değil İstanbul'dan duyulması ise dikkat çekti.

Kamuoyunda İnternetçi Abi olarak bilinen İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, 10 ayı aşkın bir süredir internet bağlantısı kesilen, özellikle uzaktan eğitim nedeniyle en çok çocukların ve gençlerin mağdur olduğu Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Hasançavuş Köyü’ne uydu internet bağlantısı için harekete geçti.

Köye yeni bir internet verici kurduran Taylan, daha sonra da ihtiyaç sahibi gençlere, kendi olanaklarıyla sağladığı belirtilen 40 tableti dağıttı.

İnternet vericisinin köyün merkezinde bulunan caminin duvarına yerleştirilmesiyle çocuklar yeni tabletleriyle ilk internet deneyimlerini caminin içinde yaşadılar.

“İnternet hayattır”

“Sizce internet nedir?” sorusuna gençlerin “İnternet hayattır” demesi üzerine Taylan Yıldız “Gençler gelecekleri için neyin önemli olduğunu herkesten iyi biliyorlar. Gerçekten de internet eşittir hayat” ifadesini kullandı.

“İnternetsiz Köy Kalmasın” projesine hız vereceklerini söyleyen Yıldız, maddi katkı arayışında olduklarını ve bu güzel projeye destek verecek pek çok kurum, kişi ve sanatçının bulunacağından emin olduğunu kaydetti.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
22.02.2021
11:03

Çocukları sevindiren onlara yetkilerin ulaşamadığı insanlara ulaşan İnternetçi Abi çok yaşa emi...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,81
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.