Başkan Özlü: Bu İş İmza Toplamakla Olmaz

Başkan Özlü: Bu İş İmza Toplamakla Olmaz

Ankara-İstanbul arasında yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili güzergâh belirsizliği devam ederken, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için “Sen hızlı tren uzmanı mısın? Hadi oradan!” diyerek konunun uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

  Yüksek Hızlı Tren projesinin Düzce üzerinden geçmesi için düzenlenen kampanyalar devam ediyor. Son olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, YHT güzergahının Düzce ile Bolu’dan geçmesi için iki ilin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı ile söz konusu proje için görüşme sağlayacağını belirten Tanju Özcan’a Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’den yanıt geldi. Yüksek Hızlı Tren projesinin teknik bir konu olduğunu öne süren Başkan Özlü, konunun uzmanlar tarafından Bakanlık yetkilileri ile çözülebileceğini dile getirdi.

“Düzce’de imza toplamakla bu iş olmaz”

  Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın Yüksek Hızlı Tren projesi ile ilgili çalışmalarını da değerlendiren Başkan Özlü, Düzce’de imza toplamakla bu işin gerçekleştirilemeyeceğini vurguladı. Başkan Özlü konuşmasına şöyle devam etti:

“Düzce’den hızlı tren geçmesin diyen tek kişi yoktur. Ama bunu yapma yönetimi bu yöntem değil. Madem çok iyi bir akademisyensiniz sağlam bir fizibilite hazırlarsınız ve teknik adamlara anlatır ve ikna edersiniz. Düzce’de imza toplamakla bu iş olmaz. Bu işi yapacak olan Ulaştırma Bakanlığı Düzceliler değil. Ya burada iş bilmemezlik var ya da popüler olma hevesi var. İkisi de hoş değil. Ben bu konuludaysa önce Ahmet Arslan beye söyledim. Bana bir rapor gönderdi. Bu raporda eğimin uygun olmadığı aktarıldı.”

“Yatırımcı kazanacaksa zaten yüksek hızlı treni buradan geçirir”

YHT projesinde daha uygun ve kazançlı olan yolun yatırımcı tarafından öncelikli olacağının da altını çizen Başkan Özlü, “Daha düşük maliyetle yapılacaksa ve yatırımcı daha fazla para kazanacaksa zaten yüksek hızlı treni buradan geçirir. Hesaplarda yanlışlık var. Ulaştırma Bakanlığındaki uzmanlar hain değil. Sorunun muhatabı biz değiliz. Hiç kimse buradan siyaset yapmasın. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir bakanlıkta bir toplantı düzenlendi. Ama kimse birbirini ikna edemedi. Buradan geçerse daha fazla yolcu olacak deniyor. Bunu kim yapacak, yatırımcı” dedi.

“Sen hızlı tren uzmanı mısın? Hadi oradan!”

YHT’nin Düzce ve Bolu illeri üzerinden geçmesi için iki ilin temsilcilerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini savunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili, “Sen hızlı tren uzmanı mısın? Hadi oradan!” diyen Başkan Özlü, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ayı heykeli yapacağım dedi. Sonra geyik yapacağım dedi. Sonra yüksek hızlı trene binmeye çalıştı.  Sen hızlı tren uzmanı mısın? Hadi oradan!” ifadelerinde bulundu.

“Bakan Karaismailoğlu Düzce’ye Gelecek”

İlerleyen günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Düzce’ye geleceğini duyuran Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Bu yolun yöntemi Ulaştırma Bakanlığını ikna etmekten geçiyor. Ben rasyonel işler peşinde koşarım. Yanlış hesaplar peşinde koşmam. Ben uzmanlara güvenirim.

Ulaştırma bakanımız Düzce’ye gelecek. Kendileri geldiğinde sizlere bu konuyu açıklayacaktır. Düzce’ye karayolları şube şefliği kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.04.2021
11:08

Sayın başkan(Bakan) asıl bu işin takipçisi siz olacağınıza,yok biz muhatap değiliz,yok bu işin uzmanları başka,yok siz iyimi biliyorsunuz gibi laf cambazlığı yapacağınıza. bilmiyorsanız akademisyenlerin yht için canla başla hazırladığı projelere bakın taki japonyadan bu işin uzmanı değil profesörü gelmiş bizzat bu projede çalışmış.siz uzman değilseniz bir uzmanına sorun, oturun bu işin uzmanları ile toplantı yapın ,asıl bu işin takipçisi siz olun'ki düzceliler sizi unutmasın.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,65
düzce evladı
4.04.2021
15:01

İstanbul'u bir ucundan bir ucuna yarıp kanal yapmak teknik olarak mümkün, hızlı tren yapımı değil. Bugünkü inşaat teknolojilerinde her şeyin çözümü var. Belki biraz fazla viyadük ve biraz fazla tünel yapmak gerekebilir ama istenirse yapılır. Ayhan hoca'yı 5-10 dk dinleyen bu projenin memleketin menfaatine ve yapılabilir olduğuna ikna olur.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,26
Nefer
1.04.2021
13:59

Tanju Özcan, sizi veya Düzce'yi mi eleştirdi? Neden ayrıştırıcı bir dil kullanıyorsunuz. Şehrin çıkarları için gerekirse genel merkezi ile tartışacak idareciler lazım Düzce'ye!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,39
Serkan
31.03.2021
22:58

faruk özlü birzamanlar düzcwe otoban baglantı yolu içinde böyle demiştin ama ihtiyaçtı yapıldı hızlı trende düzceden geçmesi ihtiyaç siyasiler işi saglam takiop etseler düzceden geçer ama gönülsüz bürokrasi bunu sahip çıkmaz düzce kaybeder farukm özlü kalıcı degil bu koltuk senide birgün emekli eder kalıcı eser ilelebet gider

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,42
salih hızel
31.03.2021
20:09

yazık

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,14
DÜZCELİ
31.03.2021
19:53

Bolu belediye başkanı CHP li olduğu için Özlü karşı çıkıyor. Zararını da hem Düzce hem Bolu halkı çekiyor.Yazıklar olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,37
Mery
31.03.2021
19:53

Millet bahçesi gibi olacaksa gerek yok kalsın. Siz hızlı treni bitirene kadar moleküler transferi (ışınlanma) bulup insanlığın hizmetine sunarlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,39
Vatandaş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.