Okey Oynarken Bulaşıyor Satranç Oynarken Bulaşmıyor Mu?

Okey Oynarken Bulaşıyor Satranç Oynarken Bulaşmıyor Mu?

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan ancak vaka sayılarındaki azalışla beraber tekrar açılan kahvehanelerdeki oyun yasağının kalkmaması işletmecileri isyan ettirdi. 500 yıllık kahve kültürünün devam etmesi için oyun yasağının kalkması gerektiğini belirten işletmeciler sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Çilimli ilçesinde başlatılan "kıraathaneler aslına dönüyor" projesi kapsamında kahvehanelerde okey ve tavla gibi oyunların oynanması yasağı devam ederken satranç oynanması tepki çekti.

Korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan kahvehaneler belirli kurallarla beraber 1 Haziran’da açıldı. 21 Temmuz’da ise İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, lokanta, restoran, kafe, çay bahçesi gibi mekanlarla beraber kahvehanelerdeki işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalarda kaldırıldı. Ancak kahvehanelerde oyun yasağının devam ediyor oluşuyla beraber kahvehanelere olan talebin ciddi oranda azaldığını belirten işletmeciler, 500 yıllık kahve kültürünün devam etmesi için oyun yasağının kalkması gerektiğini belirterek isyan etti.

Kapalı olan dükkanlarını aylar sonra açan kahvehane esnafı şimdi de oyun yasağı nedeniyle müşteri bulamamaktan dertli. Aylardır para kazanamadıklarını belirten esnafların bu duruma bir çare bulunmasını bekliyor.

Okey oynarken bulaşıyor satranç oynarken bulaşmıyor mu?

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Çilimli ilçesinde Kaymakamlık, belediye ve Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen proje kapsamında, "kıraathaneler aslına dönüyor"  ile satranç oynanması dikkat çekti. Korona virüs bulaş riski nedeniyle kahvehanelerde okey, tavla gibi oyunlar oynanamazken satranç oynanması sonrası esnaf ve vatandaşlar “Okey oynarken korona bulaşıyor da, satranç oynarken bulaşmıyor mu?” diyerek tepki gösterdi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.09.2020
10:33

Komple yasaklamanın ön ayakları bunlar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,35
C.sonmez


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.