Karadeniz’in en uzun mağarası dikkat çekiyor

Karadeniz’in en uzun mağarası dikkat çekiyor

Düzce’nin Yığılca ilçesinde yer alan Sarıkaya Mağarası Karadeniz Bölgesi’nin en uzun mağarası olarak biliniyor. Büyük ilgi çeken mağara ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

  Şelaleleri, Su tünelleri, sarkıt ve dikitleri bulunan Düzce’nin Yığılca ilçesinde bulunan Sarıkaya Mağarası kendisine has dokusu ile büyük ilgi çekiyor.

717 metre uzunluğundaki alanı ziyaretçilerine açık olan Türkiye’nin en uzun mağaralarından birisi olan Sarıkaya Mağarası, Türkiye’nin en büyük 10. Mağarası olarak biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda restorasyonunun yapılarak hizmete açıldığı Sarıkaya Mağarası’nı binlerce kişi ziyaret ederken, Türkiye’nin dört bir yanında mağaraya vatandaşlar akın ediyor.

  “Dünya’da eşi benzeri olmayan bir mağara”

  Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Düzce’ye gelen arkadaşlarını Yığılca’da bulunan Sarıkaya Mağarası’na getiren Harun Işık Ehliz, mağaranın Dünya’da eşi benzeri olmadığını belirtti. Ehliz, “Arkadaşlarım ile bugün Düzce’de bulunan Sarıkaya mağarasına geldik. İstanbul’dan, İzmir’den, Konya ve Mersin’den gelmişlerdi. Onlara Düzce’nin güzelliklerini tanıtıyorum. Özellikle Sarıkaya Mağarası çok güzel bir yer. Ben Mersinliyim. Orada Cennet ve Cehennem Mağaraları ile Aynalı göl mağaraları var. Buranın içerisini gezdiğimde derinlik ve yükseklik olarak Dünya’da eşi benzeri olmayan bir mağara olarak gördüm. Bende bir doğa severim. Bu sebeple görmek isteyenleri doğa severleri buraya bekliyorum. Harika bir güzelliğe sahip. İçerisine nehir akıyor. Yeşilin içerisinde böyle saklı bir mağaranın olması gerçekten böyle gizemli bir şekilde kendisini korumuş. Bu sebeple bütün doğa severleri bekliyorum” ifadelerinde bulundu.

  “Gerçekten çok büyük ilgi var”

  Sarıkaya Köyü Muhtarı Ercan Yalçın, ilginin çok olduğunu vatandaşların yolun sıkıntısını çektikten sonra mağaraya girince bütün sıkıntıyı unuttuklarını belirtti. Yalçın, “Buraya şu anda ilgi çok. Gerçekten çok büyük bir ilgi var. Az önce Çorum’dan Kırşehir’den gelenler oldu. İnanılmaz gelen giden var. Gelip yolun sıkıntısı çekiyorlar ama mağaraya girdiği zaman değiyor diyorlar. Arkadaşlarda geldi inanılmaz bir yer dediler. Bu gelen kişilerinde her birinin 20 bin takipçisi var” şeklinde konuştu.

  Karadeniz Bölgesi’nin en büyük mağarası olarak kayıtlara geçen Sarıkaya Mağarası’nın ziyarete açık olan galerisinin uzunluğu 717 metre. 2. Galeri ile birlikte mağaranın toplam uzunluğu bin 812 metre. 120  metre genişliği, 80 metre boyu ve 40 metre tavan yüksekliği olan mağara yaz aylarının gelmesi ile birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.

HABER: E.BEKTAŞ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.