ASTRONOMİ SEMİNERLERİ TAMAMLANDI

ASTRONOMİ SEMİNERLERİ TAMAMLANDI

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit 3 gündür öğretmenlere yönelik olarak verilen astronomi seminerlerinin kapanış programında yaptığı konuşmada öğretmenlere serzenişte bulundu, ? Bu seminerdeki heyecanınızı bizim yaptığımız eğitimlerde ne yazık ki göremiyorum? dedi.

Düzce Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezinin katkıları ile Prof Dr. Dursun Koçer, Prof Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Barbaros Gönençgil, Prof. Dr. Zeki Aslan, Doç. Dr. Memduh Sami Taner, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yelkenci ve Dr. Korhan Yelkenci tarafından 116 öğretmene 3 gün boyunca  Astronomi Seminerleri verildi.

Öğretmen ve öğrencilerin astronomiye olan ilgisini artırmak, astronomi eğitimini alan öğretmenlerin okullarında bu konuda öğrencilerini bilgilendirmeleri ve gök bilimine olan ihtiyacın kavratılması amacıyla düzenlenen seminerlerin kapanışı bugün gerçekleştirildi.

Kapanışta, seminerlere katılan bilim adamları Düzce ve seminerle ilgili izlenimlerini paylaşırken, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise yaptığı konuşmada öğretmenlere biraz sitemkar seslendi, öğretmenlerin bu seminerdeki heyecanını müdürlüğün düzenlediği eğitimlerde göremediğini söyledi.

Yiğit, ? Bu eğitimlerde öğretmenlerimizin çok heyecanlı olduğunu gördüm. Bizim yaptığımız eğitimlerde aynı heyecanı göremiyorum, sanki zoraki getirmiş gibi oluyor ama, buradaki eğitimde öğretmenlerimiz çok mutluydular. Mutlu oldukları için de eminim ki çok şey öğrendiler. Bilim adamlarımız, profesörlerimiz gerçekten mesleklerinde belli bir noktaya gelmişler, çıkmışlar Anadolu?nun çeşitli yerlerinde böyle bir etkinlik yapmışlar. Bu çok güzel bir şey. Bizim de örnek almamız gerekiyor öğretmenler olarak. Sadece klasik devlet memuru zihniyeti ile işimize gidip evimize dönmekle bu ülkenin kat edeceği hiçbir mesafe yok arkadaşlar. Ancak kendiliğimizden bir şey kattığımızda çok yol alabiliyoruz. Bu faaliyetleri, öğretmenlerimiz de ilgi gösterdikten sonra önümüzdeki yıllarda da devam etmek istiyoruz.? Dedi.

Vali Yardımcısı Turgut Serimer de yaptığı konuşmada, bu tür eğitimlerin gelecekte ses getirecek buluşlara vesile olacağını söylerken, Düzce?nin kültür ve turizm değerlerinden söz etti, en genç il olan Düzce?nin tabiat harikası güzelliklerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Serimer, ? Sayın Valimiz önderliğinde, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte kültür sanat, turizm, bilim sanayi, sağlık yönünden Düzce?nin bir merkez olması konusundaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Düzce yeni bir il, dolayısıyla civarında gelişmiş sanayi illeri var. Buna rağmen bakir bir il. Her türlü hizmete açık bir il. Her yönüyle keşfedilmemiş, yaylaları, gölleri, şelaleleriyle tabiat harikası bir il. Bunların değerlendirilmesi lazım. Konaklama merkezlerinin artırılmazı lazım. Gelen misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması lazım. Biz bu çalışmaların içinde varız ve devam edeceğiz.? Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seminerlere katılan bilim adamlarına ve öğretmenlere plaketleri takdim edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.