ÇAĞSU Personelinden Ayakta Alkışlanacak Proje

ÇAĞSU Personelinden Ayakta Alkışlanacak Proje

Özel Düzce ÇAĞSU Hastanesi personeli, tableti olmayan ve uzaktan eğitim alamayan çocuklar için harekete geçti. Kullanmadıkları kıyafetleri internet üzerinden satışa çıkarak sağlık çalışanları, elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi çocuklara tablet hediye etti.

  Pandemi döneminde uzaktan eğitim ile birlikte çocuklar da tablet ve bilgisayarlarından eğitim almaya başladı. Ancak ihtiyaç sahibi çocuklar tableti veya bilgisayarı olmadığı için eğitimden mahrum kaldı. İhtiyaç sahibi çocukların eğitimden mahrum kalmalarını istemeyen Özel ÇAĞSU Hastanesi personelleri harekete geçti. Kullanmadıkları ikinci el kıyafetlerini internet üzerindeki bir uygulamadan satışa çıkarak sağlık çalışları buradan elde ettikleri gelir ile ihtiyaç sahibi çocuklara tablet temin etti.

“Kullanmadığımız kıyafetlerimizi internet üzerinden satışa sunduk”

Bugüne kadar birçok çocuğa ulaştıklarını ifade eden Özel Düzce ÇAĞSU Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Merve Konak, “Bizim bu süreçte bir motivasyona ihtiyacımız vardı. Biz sağlık çalışanları ne kadar çok etkilendiyse çocuklarımız da okullarına gidemediler. Eğitimleri bir süre yarıda kaldı ve uzaktan eğitime başladılar. Bunun için bir tablet bile olsa gerekiyordu. Tabii bazı çocuklarımızın imkanı yoktu bunun için. Biz bu çocuklarımız için ne yapabiliriz diye düşündük. Bir yerlerden para toplasak diye düşündük öncelikle. Ama bunun sürdürülebilir olmayacağını düşündüğümüz için kullanmadığımız kıyafetlerimizi bir internet sitesi üzerinden satışa sunduk. Satıştan elde edilen gelir ile de birçok çocuğumuza tablet desteğinde bulunduk. İnanın bunun maneviyatı çok farklı ve çok güzel bir şey” şeklinde konuştu.

“Bizler en güzel yatırımın eğitime yapılanın olduğunu düşünüyoruz”

En güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunun altını çizen Merve Konak son olarak, “İhtiyaç sahibi çocuklara ulaşıyoruz. Onların ailelerini araştırıyoruz. Bu şekilde destek vermeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımıza ulaşmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar birçok çocuğa ulaştık ve bu projemiz devam edecek. Güzel bir proje ve herkesin de desteğini bekliyoruz.

Tableti çocuklarımıza verdiğimizde inanın yüzündeki gülümseme her şeye değiyor. Bizler en güzel yatırımın eğitime olduğunu düşünüyoruz. Bugünün çocukları yarının geleceği demek. Bu anlamda çocuklar bizim için çok önemli. ÇAĞSU Hastanesi çalışanları olarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuz kadar çocuklarımızın da yanındayız” ifadelerinde bulundu.

Haber: H. DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
4.04.2021
23:40

Süper düşünce 48 yaşında 8 çocuk babasıyım benım 5 öğrencim var evde tek bır tlf var çocuklarım

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,28
tahsin işler


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.