Gram altın psikolojik seviyeyi test etti

Gram altın psikolojik seviyeyi test etti

Gram altın psikolojik seviyeyi test etti

Altın fiyatları hem ABD iş gücü piyasasından hem de dolar kurundan aldığı destekle çıktığı rekor seviyeyi koruyor. Gram altın ekranlarda ve Kapalıçarşı’da 1.450 seviyelerinin üzerinde seyrederken ons altın mart ayından bu yana en düşük kapanışı sergiledi. Ons ve gram farklı yönlerde hareket ederken uzmanlardan yeni seviye tahminleri geldi.

Gram altın rekor seviyelere tutunmasının ardından yeni rekor arayışlarına girdi. Ons tarafından dolar baskısıyla karamsar tablo çizilirken gram dolar kurundan destek almayı sürüyor. Kapalıçarşı yüzde 0,15 artışla 1.483 seviyesine çıkan altın ekranlarda da benzer bir artışa sahip oldu. Makas aralığı ise büyük oranda kapandı. İşte altın piyasalarında son durum…

GRAMDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Altının gram fiyatı, sabah saatlerinde 1.494 seviyelerine çıkarak 1.500 psikolojik seviyesini test etti.  Güne yükselişle başlamasının ardından 1.484 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün altının ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,6 artışla 1.461 liradan tamamladı.

Altın yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,6 üzerinde 1.484 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.440 lira, Cumhuriyet altını da 9.860 liradan satılıyor.

Citi’nin araştırma birimi ise ons altın için bir rapor yayımladı. Kurum ons altın için kısa vadeli hedefini aşağı yönlü revize etti. Buna göre banka, ons altında 0-3 ay için hedef seviyesini 2.100 dolardan 1.915’e dolara düşürdü. 3-6 aylık dönem için ons altında fiyatın 2 bin doların üzerinde toparlanacağını öngören Citi, 12 aylık dönemde ise makro ortamın altın için pozitif olacağını savundu.

TGRT Haber ekranlarında açıklama yapan İslam Memiş altın fiyatlarını beklentisi için şu açıklamaları yaptı: "Ons altın 1.906 dolar seviyesinde beklemeye devam ediyor. Beklentim negatif 1.910 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilmenin mümkün olacağını tahmin ediyorum. Yukarı yönlü ataklar önümüzdeki aylarda devam edebilir.  

Ama kısa vadede aşağı yönlü hareketi destekleyen açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yılbaşından bugüne yüzde 50 civarında bir getiri sağladı. 1.500 lira seviyesini kırdıktan sonra 1.800 liraya kadar yükselişler bekliyorum." 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.