İran'ın hamlesi petrol fiyatlarını katlayabilir

İran'ın hamlesi petrol fiyatlarını katlayabilir

İran'ın hamlesi petrol fiyatlarını katlayabilir

İran'ın İsrail'e 'intikam saldırısı' yapacağı açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği bölgede yeni gelişmeler yaşanırken son durumu TGRT Haber'de değerlendiren İstanbul Aydın Üniversite Öğretim Üyesi Dr. Özgür Tör, petrol fiyatlarının artışa geçeceği konusunda uyarıda bulundu. 

Bölgedeki gerilimi TGRT Haber'de Gündem Özel programında değerlendiren İstanbul Aydın Üniversite Öğretim Üyesi Dr. Özgür Tör, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda olası İran hamlesinin doğuracağı sonuçlara dikkat çekti. ABD'nin gücüyle bölgenin İsrail için şekillendirildiğini belirten Tör, Hürmüz Boğazı'nın kapanmasının petrol fiyatlarını tırmandırabileceğine dikkat çekti.

Bir geminin engellenmesi küçük bir adım olabilir ama yaklaşan ABD seçimlerini de düşünürsek ki Joe Biden'ın 8-9 puan yarışta geride olduğu belirtiliyor. Petrolün birazcık bile artması artması bile oradaki seçimi Biden açısından tehlikeli hale sokabilir. Hürmüz'ü İran kapatabilir ve böyle bir gücü de var. Açık denizde ABD donanması ile mücadele edemeyebilir ama Hürmüz'ü kapatacak gücü var. Burası kapanırsa petrol fiyatları 3'le 5'le çarparız. Bunu çok kişi istemez." dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.