Savaş Olasılığı Altın Fiyatları Tetikledi

Savaş Olasılığı Altın Fiyatları Tetikledi

Savaş Olasılığı Altın Fiyatları Tetikledi

Ülkemizde güvenli yatırım aracı olarak görülen altının İran'ın İsrail'e saldırısı sonrası fiyatlamasının ne olacağı merak ediliyor. 14 Nisan Pazar günü itibarıyla savaş gerilimi altın fiyatlarında yönünde hareketlenmeye neden oldu.

İran’ın İsrail’e kamikaze dronu göndermesiyle Orta Doğu’da uzun süredir kaynayan savaş kazanı yeniden alevlendi. 2024 başından itibaren yukarı tırmanışını sürdüren altının fiyatı 2400 dolar seviyesini aşarak rekor kırdı. Ülkemizde ise İran gerilimiyle altın fiyatlarında aşağı doğru ivmelenme kaydedildi.

Yeni haftayla birlikte altın fiyatlarının yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Piyasalardaki dalgalanmaların ardından yatırımcıların rotasını güvenli liman olarak yeniden altına çevirmesi bekleniyor.

Pazartesi günü  bayram tatilinin bitimiyle piyasaların altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor. 12 Nisan Cuma günü gram altın 2478 seviyesini görerek zirveyi zorladı. Bugün 2438 seviyelerinde gezinen altının pazartesi günü oluşacak seyri takip edilecek.

Bloomberg'in haberine göre, Orta Doğu'daki uzun yıllardır beklenen savaş geriliminin artık resmen yaşanmaya başlamasıyla altının seyrinin de hafta başında rekorlar kırması bekleniyor.

Bu yıl başından beri altında yatırımını tutanlar için yüzde 14’lük kazanç getiren altın Asya’daki merkez bankaları alımlarıyla da desteklenmişti.

Bunun dışında altının yanı sıra gümüşün de bu hafta yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Yurdumuzda 9 günlük bayram tatili öncesi 5 Nisan’da altının kapanış fiyatı şöyleydi: gram fiyatı 2 bin 240, çeyrek altın 4 bin 120 lira, Cumhuriyet altını ise 15 bin 920 liraydı.

Gram altın cuma günü 2529 lira seviyesine kadar yükselerek tarihi rekor kırmıştı. Zirve seviyeyi test eden gram altın düşüşe geçmiş ve haftayı 2438 liradan tamamlamıştı. Altında ise 14 Nisan öğle saatleri itibarıyla gram altın 2 bin 437 seviyelerini gördü. Piyasaların açılmasıyla altının ne yönde hareket edeceği merak ediliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.