Elektriğe büyük zam kapıda

Elektriğe büyük zam kapıda

Elektriğe büyük zam kapıda

Nisan ayı enflasyon rakamlarının ardından ekonomistlerden de dikkat çeken tespitler gelmeye devam ediyor. Buna göre son olarak Prof. Dr. Hakan Kara, TÜFE ile elektrik fiyatı kıyaslamasını paylaşarak, “Elektriğe ciddi zam kapıda” dedi.

Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Hakan Kara, X hesabından tüketici fiyatları enflasyonu (TÜFE) ile elektrik fiyatları arasındaki ilişkiyi ortaya koyan bir grafik paylaştı.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara’nın paylaştığı grafiğe göre elektrik fiyatları 2023’ün ilk dört ayında yatay seyrederken, TÜFE’de sert bir yükseliş yaşandı.

Kaynak: Hakan Kara - X

Bu grafiği, “Elektriğe ciddi zam kapıda. Muhtemelen Temmuz-Ağustos'ta yapılır.” notuyla paylaşan Kara, grafiğin %100'ün üzeri bir zamma işaret ettiğini fakat muhtemelen artışın bu seviyenin altında kalacağını da belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise bugün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamıştı. TÜİK’in hesabına göre nisanda aylık enflasyon yüzde 3,18, yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak tespit edilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2024 için yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 36 olarak belirlenirken, Merkez’in tahmin aralıklarında üst bant yüzde 42 olarak tespit edilmişti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.