Kurbanlıklar bu bayram cep yakacak

Kurbanlıklar bu bayram cep yakacak

Kurban Bayramı'na yaklaşırken vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan kurbanlık fiyatları, 2024 yılında da ciddi bir artış gösteriyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda fiyatlar neredeyse iki katına çıkarken, pazara inen hayvan sayısında da düşüş bekleniyor.

2023 yılına göre neredeyse iki katına yakın bir artışla karşılaşılan kurbanlık fiyatları, vatandaşları tedirgin ediyor. Antalya'da bir celebin açıklamasına göre, büyükbaş hayvanlarda canlı kilogram fiyatı 280 ila 340 lira arasında, küçükbaş hayvanlarda ise 250 ila 300 lira arasında seyrediyor. Bu durumda, küçükbaş hayvan fiyatları 15 bin ila 20 bin lira arasında, büyükbaş hayvanlarda ise fiyatı 200 bin ila 300 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Büyükbaşlarda hisse fiyatı 20 bin ila 30 bin TL arasında seyredecek. 

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı da, 3 gemi dolusu damızlık ithalat edildiği bilgisini paylaşırken şunları söyledi:

"Gelen hayvanlar arasında Angus, Simental, Şarole gibi türler var. Önümüzdeki günlerde işlerdeki durgunluk ve Kurban Bayramı etkisiyle fiyatlarda bir miktar düşüş görebiliriz. Ancak Kurbanlıkların fiyatı bir önceki yıla kıyasla en az yüzde 50 zamlanır."

Ortaya çıkan son tabloya göre 2018 yılında 17 milyon 220 bin büyükbaş hayvan varlığı olan Türkiye’nin, 2023 yılında bu rakamın da altı olan 16 milyon 583 bin bandına gerilemesinden sonra neler yapılabileceği tartışılıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.