Ispanak pazarda 5 katına satılıyor

Türkiye'nin ıspanak deposu İzmir’de hasat zamanı başladı. Ispanak, Tarlada 4, pazarda 20 TL’den alıcı buluyor. Üreticiler, ürünün pazarda 5 katına satılmasına tepki gösterdi.

Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içeriyor. Bu nedenle besin değeri yüksek. Ispanak, içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığı için de yararlı. Ispanak, sağlık açısından önemli bir risk olan pıhtılaşmayı yavaşlatıyor ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruma sağlıyor. İzmir’in Menemen ilçesinde binlerce dönüm tarlada ekili erkenci ıspanağın hasadı başladı. Ispanağın tarladan çıkış fiyatının 4-5 lira.

HAVUZLARDA YIKANIYOR

Menemen’de, kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden olan ıspanağın erkenci hasadı için hummalı bir çalışma var. İlçedeki binlerce dönüm tarım arazisinde ekili olan ve üreticilerin merakla beklediği hasat için tarım işçileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaların yolunu tutuyor. Her gün kamyonlarca ıspanak el birliğiyle toplanırken, ıspanaklar önce havuzlarda yıkanıyor, daha sonrada sevkiyatlar için kamyonlara yükleniyor. Türkiye'nin ıspanak deposu olarak nitelendirilen Menemen tarlalarından çıkan ıspanaklar ise İstanbul ve İzmir'in ıspanak ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. İklimi ve toprak yapısı ıspanak için uygun olan Menemen’de hasat, kış mevsimi boyunca devam devam edecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.