Aşureler Seç-Al İle Tatlanıyor

Muharrem ay boyunca kutlanan ve sofraları tatlandıran aşurede eski günlerini arıyor. Bu sene korona virüs’e denk gelen ve alınan tedbirler nedeniyle eski günleri aranan aşure sadece evlerin mutfaklarına sığdı. Geçtiğimiz yıllarda toplu aşure dağıtımının yapıldığı Muharrem ayı’nde bu sene toplu dağıtımlar olmayınca sadece evlerde yapılmaya başlandı. Ancak Düzceliler aşureden vazgeçmiyor. Seç-Al bakliyat ve kuruyemiş mağazaları da bu aya özel aşureye konulan ürünlerde korona virüs’ten etkilenen bütçeler için özel kampanya başlattı.

Muharrem ayı aynı zamanda aşure ayı olarak ta biliniyor. İçine konulan birçok bakliyat ve kuruyemiş ile ister tatlı olarak ister tuzlu olarak yapılan aşure’yi korona virüs pandemisi vurdu. 20 Ağustos’ta hicri takvime göre Muharrem ayının başlamasıyla birlikte yapılmaya başlayan aşure 17 Eylül’de muharrem ayının bitişiyle birlikte sona erecek. Ancak pandemi bütün hayatını etkilediği aşuye adetlerini de etkiledi. Namaz sonrası camilerden çıkışlarda toplu olarak dağıtılan aşure korona virüs nedeniyle bu sene dağıtılamadı. Toplu yemek firmalarının, şirketlerin, belediyelerin yaptığı aşure organizasyonları da bu sene pandemi nedeniyle iptal edildi. Hal böyle olunca da aşure evlerin mutfaklarına sığmak zorunda kaldı. Ancak Düzceliler, toplu olarak dağıtılamayan aşureden vazgeçmedi. Evlerde yapılarak sofraları renklendirmeye de devam etti. Evlerin mutfaklarında yapılan aşureler ev halkına ve komşulara ikram edildi. Aşure ayının geçen yılları aradığını belirten Seç-Al Düzce Mağaza Müdürü Selçuk Savaş; “Aşure geçen yıllara göre düşüşte. Pandemi maalesef aşureyi de vurdu. Çoklu dağıtımlar olmadığı için insanlar bireysel olarak aşure yapıyorlar. Daha çok aza azar malzemesini alıyorlar. Yine de bir miktar aşureye konulan ürünlerde satışlar oluyor. daha önceki yıllarda toplu dağıtımlar oluyordu. Bu sene bunlar yapılmadığı için biraz daha düşük. İnsanlar korona virüs nedeniyle evlerinde kendileri yapıyorlar” dedi. 

Seç-al’dan anlamlı kampanya

Ulusal anlamda Bakliyat ve kuruyemiş mağazası olan Seç-Al Mağazası da korona virüs pandemisi nedeniyle ev ekonomilerinde yaşanan sıkıntıları da göz önüne alarak Düzceliler aşure yapabilsin diye özel kampanya başlattı. Aşure’ye konulan malzemelerde çok özel kampanya yapan Seç-Al mağazaları aşure ayı boyunca aşure malzemelerinde fiyat indirimine gitti. Yaptıkları kampanya hakkında bilgiler veren Seç–Al Düzce Mağaza Müdürü Selçuk Savaş; “Düzceliler aşureye en çok buğday, kuru incir, kayısı, toz şeker, karanfil, çam fıstığı, mısır, kuru fasulye ve fındık kullanıyorlar. Aşure malzemelerimizde çok güzel kampanya yaptık. Fiyatlarımız cüzi fiyatlar. Özellikle toz şekeri maliyet fiyatına satıyoruz. Buğday yine aynı. Diğer ürünleri de çok cazip fiyatlara satıyoruz. Yani yeni mahsülleri cazip fiyatlarla müşterilerimize ulaştırıyoruz. Korona nedeniyle daralan bütçelere bizimde bir katkımız olsun ve insanlar aşuye yiyebilsin diye bu kampanyayı başlattık” dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.