BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etti

BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etti

BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etti

Gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki gösteren Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, eleştirilere adeta meydan okumuştu. Şok Marketler Yönetim Kurulu'nun da istifaya davet ettiği Galip Aykaç, dernek başkanlığı görevinden ayrılma kararı aldı. İstifa kararında Şok'un yaptığı çağrının hiçbir ilgisi olmadığını belirten Aykaç, açıklamalarına hassasiyet gösteren MHP lideri Bahçeli'den de özür diledi.

Murat Ülker'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak, Birleşik Mağazalar AŞ’nin (BİM) İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ı Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya davet etmişti.

Gelen tepki ve çağrıların ardından Galip Aykaç Gıda Perakendecileri Derneği'ndeki görevinden istifa etti. Dernekten yapılan açıklamada, "18 Ocak 2019 tarihinden beri iki dönemdir Yönetim Kurulu Başkanı görevini başarıyla yürüten Sayın Galip Aykaç, 4 Aralık 2022 tarihi itibari ile Yönetim Kurulu’na ilettiği dilekçe ile görevinden istifasını sunmuştur" ifadelerine yer verildi.

'İTİBAR ZEDELEME ÇALIŞMALARI EKONOMİYE ZARAR VERİYOR'

Galip Aykaç ise istifa dilekçesinde şu açıklamayı yaptı:

“Son dönemlerde basın ve sosyal medyaya oldukça çarptırılarak gündeme getirilen suçlama ve eleştiriler neticesinde Gıda Perakendecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etme kararı aldığımı belirtmek isterim. 49 yıllık mesleki tecrübem ile hem tüketicilerimiz hem de sektörümüz için zorlu geçen bu enflasyon sürecinde elimden gelenin hep en iyisini yapmak için gayret gösterdim. Fakat görüyorum ki gerek 30 Kasım 2022’de yaptığım açıklama sonrası, gerekse öncesinde medya ve sosyal mecralarda kasıtlı olarak yürütülen bir takım itibar zedeleme çalışmaları hem şahsıma hem sektöre hem de ülke ekonomisine büyük zarar vermekte.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
4.12.2022
22:05

ASIL İSTİFA ETMESİ GEREKENLLER HALA KOLTUKTA... SANDIĞA GÖMECEĞİZ SANDIĞA. YEMİNLE.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,98
Server Aycan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.