Hatay'ın Erzin ilçesi, akşam saatlerinde art arda meydana gelen iki depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk sarsıntı saat 22.23’te, 3.0 büyüklüğünde kaydedildi.
Bu depremin üzerinden yalnızca iki dakika geçmişti ki, saat 22.25’te ikinci bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre ikinci depremin büyüklüğü 3.9, derinliği ise 12.33 kilometre olarak açıklandı.
Depremler, ilçe genelinde ve çevre bölgelerde kısa süreli paniğe neden oldu. Vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak bir süre açık alanlarda bekledi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.
Yetkililer, bölgede artçı sarsıntıların meydana gelebileceği uyarısında bulunarak vatandaşları resmî açıklamaları takip etmeleri ve panik yapmamaları konusunda bilgilendirdi.
AFAD ve ilgili kurumların saha tarama ve değerlendirme çalışmaları sürüyor.