Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı Verdi

8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği  77 vatandaşımızın arama kurtama çalışmalarının devam ettiği sel felaketi nedeniyle Kastamonu'daki Ezine Çayı'nı tıkayan tomrukların köprüyü patlatma anı kameraya yansıdı. Görüntüler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede düz köprü yerine kemer köprülerin yapılması talimatını verdi.Videolarda gförüldüğü üzere sel köprü de bir tıkanma olmadan  tehlikeli fakat dere yatağından taşmadan ilerliyor.Yaya köprüsünü yıkılıp gelen tomruk ve moloz  köprüyü tıkayınca felaket ve korkunç anlar ondan sonra başlıyor.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sele neden olan Ezine Çayı'nın taşma anları saniye saniye kaydedildi. Çayın kenarındaki binalardan birinde yaşayan vatandaş, tomrukların çayla birlikte sürükleniş anlarını kayda aldı.


Şiddetli yağışla birlikte yükselen suda çok sayıda tomruk olduğu görülürken, köprü de 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde tomrukların tıkamasıyla yıkıldı. Görüntüyü çeken kişi ve yanındakilerin ise "Götürdü köprüyü; kaçın, koşun. Bu ne böyle? Allah'ım sen bizi koru" dedikleri duyuldu.

Görüntü sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi
Dün cuma namazı sonrası bölgede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ezine Çayı'nın taşmasına neden olan düz köprüye dikkat çekti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Helikopterde Adil Bakanıma söyledim; artık düz köprü değil kemer köprü ile de işte biliyorsunuz, bütün bu ağaçlar geliyor ve buraları tıkıyor. Mümkün olduğunca da betondan öte bunları inşallah taş köprü olarak da kemer köprüyü yapıp, bunların köprü altından gitmelerini de sağlamış olacağız. Bunun proje çalışmalarını da bakanlık şu anda yürütüyor" ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.