Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, BELMEK Resim branşı kursiyerleri tarafından hazırlanan serginin açılışına katıldı. “Atatürk’ün Işığıyla, Sanatın Yolunda” temasıyla görücüye çıkan sergi açılışında konuşan Başkan Özlü, sanat faaliyetlerinin şehrin merkezinde yapılması amacıyla Millet Bahçesi 2’de fuaye alanı ve konser salonu oluşturacaklarını söyledi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, BELMEK resim sergisi açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Açılış töreni sırasında BELMEK kurslarına ilgi gösteren kursiyerlere teşekkür ederken “burada büyük bir emek var. Özellikle hanım kardeşlerimizin büyük bir emeği var, çalışıyor, uğraşıyorlar. Güzel eserler ortaya koyuyorlar kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÇIRAKLIK OKULU TAŞINACAK
Sergi alanını gezerek kursiyerlerle sohbet eden Başkan Özlü, Düzce’yi sanat ve spor şehrine dönüştürmek için önemli projelerin hazırlandığını belirterek şunları söyledi: “Sizin için güzel bir fuaye alanı yapıyoruz. Şehrin merkezinde olacak burası ve sergilerinizi daha güzel bir ortamda yapacaksınız. Bu bahsettiğim yer Millet Bahçesi 2 alanı. Orada bir okul var, Çıraklık Eğitim Merkezi, tam merkezde.
Biz istiyoruz ki; eski sanayi taşınıyor, o okulu da taşıyalım. Okulun yerine bir konser salonu ve fuaye alanı yapmak istiyoruz. Biz zaten Beltaş Sanayi Sitesi mevkiinde okul için yer ayırdık. Bu tip fuaye ve sergi alanlarının merkezde olması lazım. Şehrin genişlemesi, büyümesi, cazibe merkezi olması, sanat ve spor faaliyetlerinin etkin olması lazım. Ne yapıyorsak daha güzelini yapmak için çalışıyoruz. Durursak geride kalırız, o yüzden durmak yok çalışmaya devam.”
KURSİYERLERDEN BAŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR
Sergi hazırlıklarını yapan kursiyerler de el emeği eserlerinin görücüye çıkmasından duydukları heyecanı dile getirerek ; “Üretmek kadar güzel bir şey yok. Bugün ürettiğimiz tabloların beğenilmesi bambaşka bir duygu. Sanatı çok seviyoruz. Sosyalleşme ve üretme anlamında bize sağlanan bu imkandan faydalanıyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

