Düzce'de Değişmeyecek Tek Şey Değişimdir

Düzce, Türkiye Cumhuriyeti'nin en genç ili.

Ankara ile İstanbul'un Dante gibi tam ortasında.

Gelen kalmış, yerleşmiş; yetmiş iki millet birarada yaşıyor.

1800’lü yıllarda Bolu - Hendek arasında yol kesen eşkıyalarından bahsedilen Düzce, bugün çeşitli milletleri içinde barındıran, güvenli bir il.

Konumu nedeniyle ülkenin konjonktürel yapısından en çok etkilenen yerlerden biri üstelik.

Yani sürekli bir değişim içinde olmuş bu zamana kadar.

Düzce'yi önümüzdeki 2-3 yıl içinde de çok büyük değişiklikler bekliyor.

Nereden mi çıkardım?

Geçen akşam Düzce Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü ile uzun uzun sohbet ettik.

Benim dışımda, Düzce ile ilgili her konuyu gündeme taşıyan dört gazeteci yazar dostumla beraber, tabiri caizse Sayın Başkan’ı topa tuttuk.

Başkan, her konuya içtenlikle ve samimiyetle cevap verdi.

“Gelecekte nasıl bir Düzce hedefliyorsunuz?” sorumuza verdiği cevap:

"Düzce'nin geleceği için, zihniyet dönüşümü gerçekleşmeli.
Düzce'yi, kendi çıkarlarından önce düşünen eşraf yönetmeli.” oldu.

Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz bilemem ama, şahsen ben, siyasetten sivil toplum kuruluşlarına, odalardan derneklere, vakıflardan kooperatiflere kadar, Düzce için çalışacak yöneticilerin, 
İleri gelen, şerefli, îtibarlı kimseler diye tarif edilen eşraftan olması gerektiğini anlıyorum.

“Somut olarak neler olacak?” diye sorduğumuzda Sayın Başkan şunları söyledi:

"2020 yatırım yılı olacak.
2021 yılından itibaren, eserler ortaya çıkmaya başlayacak, 2023’e gelindiğinde, seçim beyannamesinde taahhüt ettiğimiz bütün projeler tamamlanmış olacak."

Sayın Başkan’ın sorun olarak ortaya koyduğumuz her konuya, tüm detayları ile vakıf olduğunu gördük.

Üstelik bu konularda Türkiye çapındaki profesyoneller ile çalıştığını görünce, zihniyet değişiminden neyi kastettiği açıkça ortaya çıkıyordu.

Dedikodulara takılmadığı ve işini yapmaya odaklandığını söyleyen Sayın Özlü'nün, bürokratik çevreyi de Düzce lehine kullandığını gözlemledim.

Hatta, hızlı trenin Düzce'den geçmesi için, etkili ve yetkili kurumlar ile yaptığı görüşmeleri anlatan Sayın Özlü, Sayın Ayhan Şamandar öncülüğündeki ekibin ilgili kurum ve kişiler ile de buluşmasını sağlamış. 

Önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi hedeflediği uygulamalardan bahsedecek olursak, Başkan’ın planları şöyle:

Belediyenin mali yapısı ile ilgili tüm özel banka borçlarını yapılandırdığını, diğer borçlar ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Özlü, onbin istihdam için, sanayi parsellerinin, sanayici iş insanları ile buluşmasını sağlayacak aktif pazarlama çalışmalarına başladıklarını, şehir içi yolcu taşımacılığı için tekrar ihaleye çıkacaklarını, yıkım kararı alınmış tüm yapıların yıkılacağını ifade etti.

Fisko kavşağına 2020 yılı içinde viyadük yapılacağını, bu süre içinde geçici çözüm için çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Her türlü fikir projelerine açık olduklarını ve Asar suyu için de proje yarışması düzenleyeceklerini söyleyen Özlü, modern bir mezbaha projesinin bitmek üzere olduğunu, itfaiyenin eski terminalin olduğu yere taşınarak, hareket kabiliyetinin en üst seviyeye çıkacağını, herhangi bir yangına daha hızlı ulaşılmasının sağlanacağını söyledi.

Konuralp’te Düzce’nin tarihini gün yüzüne çıkarma çalışmalarının içinde olacaklarını söyleyen Özlü, ayrıca insanları tarihin içinde yaşatacak, “Tarih Sokağı” kuracaklarını anlattı.

Şehir stadı yıkıldığında, 72 dönümlük bir alanda Millet Bahçesi oluşturulacağını ve içinde Düzce’nin tarihine yakışır bir valilik binası düşündüklerini paylaştı.

Görünen o ki, önümüzdeki yıl Düzce'de büyük değişim başlayacak ve bu değişim artarak devam edecek.

Umarım, Düzce'ye pranga olanlar da bu değişime ayak uydururlar ve değişen gelişen teknoloji dünyasını en iyi uygulayan gençlerin önünü açarlar.

Sağlıcakla kalın...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.