Ticaret Lisesi kavşak-Halk otobüsleri-Çöp-Kağıt toplama-Eski elbiseler-Temizlik kampanyası!

Ticaret Meslek Lisesinin arkasındaki kavşak ve ışıklandırma!

Ticaret Meslek Lisesinin arkasındaki kavşak, yani eski Fiskobirlik mevkisi olarak bilinen, yani kalıcı konutlar semtinden gelen ve terminale giden yolun üzerindeki kavşak gerek araç sahipleri, gerekse yayalar tarafından tehlikeli bir hale geldi.

Konu ile alakalı olarak yaptığım araştırmada halen Otoban bağlantı yolu çalışmalarının yapıldığı, Asar deresi üzerindeki köprüden eskiden Fiskobirlik olarak bilinen yerdeki kavşağa kadar yolun doğu tarafındaki yan yolun bitirildiği, halen batı taraftaki yan yol çalışmalarının yapıldığı ve bir haftaya kadar bu yolun da bitirileceğini öğrendim.

Asıl sıkıntının bu yollar bittikten sonra kavşak çalışmasına başlandığında olacağını da öğrendim. Yaklaşık bir haftalık bir çalışmadan sonra problem olarak görünen o kavşakta rahatlama olacağı, ihtiyaç halinde sinyalizasyon çalışmalarının yapılacağı, bu çalışmaların 29 Ekim 2018 tarihinde bitmiş olacağı bilgisini de almış oldum. İnşaallah çalışmalar belirlenen tarihte biter ve gerek araçlar, gerekse yayalar rahat ederler.

Ayrıca Ticaret Meslek Lisesinin arka tarafında bulunan eski ve büyük bir kavak ağacı var. Bu ağaçlar özellikle ilkbaharda astım allerjisi olan hastalar için rahatsız edici. Dolayısıyla bu ağacın da kesilmesinin uygun olacağını astım hastaları dile getirmekteler!

 

Halk otobüslerindeki seslendirmeler ve akan yazılara ne oldu?

Düzce belediyesi halk otobüslerinin önünde, otobüsler yolcu indirme durağına yaklaştığında o durağın ismini belirten bir ses duyuluyordu ve soldan sağa doğru akan bir yazı vardı. Ne oldu o ses ve akan yazılar? Her gün dolmuşa binen birisi için belki farketmiyor ama yabancı, gözleri görmeyen, kulakları işitmeyenler, otobüsle ulaşımı az olan kişiler için çok önemlidir. Bu konuda hassas olunursa iyi olur!

 

Çöp ayrıştırmayı evde mi yapsak!

Her gün kapımızın önündeki çöpü almaya gelen Belediye çöp kamyonları var. Her aile evinde çöpünü üçe ayırsa. Mesela; 1-Sebze atıkları ayrı poşetlere, 2-Metal, plastik ve cam artıkları ayrı poşetlere, 3-Kağıtlar ayrı poşetlere konulsa vb. gibi.

Belediye de şöyle bir ilan yapsa ve dese ki; çöp konteynırına pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri sebze poşetlerini, Cumartesi günü de Metal, plastik, cam, kağıt vb. atıklarını koyun. Vatandaş bu şekilde yönlendirilirse daha uygun olmaz mı? Çünkü bu işe bir yerden başlamak lazım.

 

Kağıt-Kitap toplama günleri yapılsa!

Belediye 30 günde bir mahallelere sadece kağıt-kitap, dergi toplamaya çıksa, vatandaşa bunu duyurarak alıştırsa ve o aracın kağıt, karton, mukavva, kitap, dergi vb. çöpleri almaya geleceğini önceden bildirse ve bu kağıt toplama işi her ayın belli günleri yapılsa nasıl olur. Bu iş detaylandırılabilir.

Eski elbiseleri toplama kampanyası yapılsa!

Birçoğumuzun evinde, gardrobunda kilo aldığı veya zayıfladığı için kullanamadığı giyecekler vardır. Bunların temizlenerek, ütülü bir şekilde toplanması işine girilse nasıl olur? Hem kullanılamayan giysiler kullanılır hale getirilmiş olur, hem de gardoplarda yer açılmış olur.

 

Sonbahar ve ilkbahar temizliği!

Belediye ve valilik bir temizlik kampanyası düzenlese! Mesela; Sonbahar temizliği adı altında belirlenecek bir gün valiliğin düzenlediği bir kampanya olsa. Her memur amir bulunduğu mekanı bizzat kendisi temizlesin.

İlkbaharda da tespit edilecek bir gün ilkbahar temizliği yapılsa ve Belediye başkanı başta olmak üzere şehir merkezindeki tüm esnaflar dükkanlarının önünü temizlesin vb. gibi. İyi olmaz mı?  Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.