Yön Tabelaları - Düzce Otoban Gişeleri - Okul Projeleri - Tasarruf Tedbirleri!

TEM otoban bağlantı yolundaki yön tabelaları neden aşağıda? 

Yeni yapılan Otoban bağlantı yolu açıldı. Öğretmenevinin oradan yani eski Beyköy yolundan doğuya doğru giderken karşınıza çıkan otoban bağlantı yolunun hemen sağına döndüğünüzde sağ tarafa konulmuş olan 3 yön tabelası var. O tabelalar gelip geçen vatandaşların kafasına, araçların da aynalarına değecek şekilde mi takılması gerekiyordu? O tabelalar biraz daha yükseğe takılamaz mıydı? Efendim bu işin mevzuatı böyle demesin kimse. Hiçbir mevzuat insanlara zarar versin diye çıkarılmaz! Tabelalar hem çok büyük, hem insanların kafasına, hem de araçların aynalarına vuracak şekilde takılmış!

D-100 karayolundan İstanbul veya Ankara istikametinden gelen araçlar Düzce?den otoban bağlantı yoluna giriş için yön tabelaları var mı?  

İstanbul veya Ankara istikametinden gelen araçlar Düzce iline giriş yapacakları yerde yanlışlıkla neden organize sanayine girmek durumunda kalıyorlar? Oradaki tabelalar maalesef çok küçük, adeta görünmüyor. Bu işin de mi mevzuatı böyle? Bir yerlerde problem var. Bu problem çözülmeli. Bu problemler vatandaşta olumsuz etki bırakıyor!

Düzce otoban gişelerinden Bolu iline giriş kaç lira?

Düzce otoban bağlantı yolu 12 Kasım 2018 tarihinde açıldı. Kaynaşlı otoban gişelerinden Bolu ili gidiş ücreti 8.50 kuruş.  Düzceli bir vatandaş da 17 Kasım 2018 tarihinde Düzce?den Bolu iline Düzce gişelerinden çıkış yaparak gitti. Düzce gişelerinden Bolu iline gidiş ücreti kaç lira? Duydum ki ücret uzun yol tarifesinden kesiliyor. Fazladan para ödeyenlerin ücretleri iade edilecek mi?

Vatandaşa 20.01.2018 tarihinde İstanbul-Ankara otoyolunda geçiş ücreti (HGS) cezası kesilmiş. Yani bu ceza geçiş ücreti cezası olan 10.75 tl, + idari para cezası 43.00 tl. Toplam 53.75 tl. olarak vatandaşa yansıtılmış. Vatandaşa tebliği ise 10 ay 3 gün sonra yani 23 kasım 2018 tarihinde yapılmış. Bir de itiraz için dava açılabilirmiş deniliyor! Bu nasıl bir iş? Bir yerlerde problem var. Bu problem çözülmeli! Çözüldükten sonra veya bu problem halen çözülmüş bile problemin çözüldüğü vatandaşa duyurulmalıdır. Aksi halde vatandaşın kafasındaki olumsuz düşünce Düzce?den giriş çıkışları tereddütlü hale getirir. Bu tür problemler vatandaşta olumsuz etki bırakıyor, bunun önüne geçilmelidir!

Okullardaki projeler!

Son günlerde okullarda bir projedir tutturulmuş gidiyor. Öğretmenlerin bu konudan rahatsızlık duyduklarını söyleyebilirim. Bana öyle geliyor ki projeler kopyala yapıştır usulü gidiyor. Birçoğunun ayağı yere basmıyor. Proje işi gönüllülük işidir. Zorla proje yapılmaz. Olsa da o projenin kıymeti olmaz, kabulü de olmaz. Okul idaresi ve öğretmen öncelikle bu proje işine inanacak. İnanmıyorsa zorla proje yapmak zorunda bırakılmayacak! Ben görüyorum öğretmenler, projeleri yapmak zorunda oldukları için proje yapıyorlar. Yorgun düşüyorlar ve asıl ilgilenilmesi gereken dersler ile ilgilenemiyorlar. Bu konunun zamanı biraz geçmiş gibi olsa da bu böyle bilinmeli!

Tasarruf tedbirleri konusunda hassas olunmalı!

Efendim resmi kurumlardaki araçların sayısını azaltırsınız, yapılacak yatırımları önceliklersiniz, lüzumsuz harcanan enerjinin önüne geçersiniz vb.

İyi ama bunu yaparken halen hizmet aracı olarak kullanılan araçların da gerçekten özel işlerde kullanılıp kullanılmadığını kontrol edebiliyor muyuz? Hizmet araçları ile resmi törenlere gidildiğinde araçlar devamlı çalışır vaziyette mi, stop vaziyetinde mi? Yoksa resmi araçlar kış mevsiminde durduk yerde aracın içi sıcak, yaz mevsiminde de durduk yerde aracın içi serin olması için devamlı çalışır vaziyette mi?  Bu ve buna benzer konulara da dikkat etmek lazım!

Hoşçakalın


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.