Akıllı su sayaç problemi ve yorumlar!

Akıllı su sayaçlarının pil hikayesi!

Bu güne kadar; 02.11.2015 tarihinde ”Belediye Su Sayaçlarını Yeniliyor, Fatura Derdinden Kurtuluyoruz!”,

07.12.2017 tarihinde “Elektronik su sayacı ve bakım ücreti!”,

10.12.2016 tarihinde “Akıllı Su Sayacı ile Normal Su Sayacı Arasındaki Fark!”,

01.07.2019 tarihinde ”Su faturaları” başlıklı köşe yazıları yazmıştım.

Düzce Belediyesi su sayaçlarını yeniliyor, fatura derdinden kurtuluyoruz. Belediyeden istediğin kadar su al, istediğin kadar harca. Ucuz su kullan, kademeli tarifeden etkilenme. Su kullanım bedellerinin yanı sıra ÇTV’de de indirim olacak. Bakım ücreti yarı yarıya azalacak. Günün değişik saatlerinde kullanımla alakalı herhangi bir fiyat değişikliği olmayacak. Şu an Düzce belediyesinin taktığı ve takacağı akıllı su sayaçları Türkiye’nin en gelişmiş sayaçları!

***

Yazdığım bu köşe yazılarında  “Kartlı, yani elektronik (Akıllı) su sayaçlarının” faydalarını anlata anlata bitirememiştim! Kullanılan elektronik su sayaçları pil ile çalışıyor. Bu sayaçlarla ilgili son günlerde şöyle bir problem çıktığı söyleniyor; Belediyeye gidiyorsunuz elektronik su sayacının kartına ücreti peşinen ödeyerek su yükletiyorsunuz, eve gelip karta yüklenen suyu su sayacına yüklemeye çalışıyorsunuz ama beceremiyorsunuz. Haa anlıyorsunuz ki pil bitmiş. Normaldir bitebilir. Peki ne yapmamız gerekir? Hemen belediyeyi beyaz masayı arıyorsunuz. Karşınıza çıkan kişiye durumu anlatıyorsunuz ve hemen not alıyor. Efendim yarın ilgili arkadaş adresinize gelir size yardımcı olur. Aman efendim benim yaşlı anam-babam var, hastam var, bebeğim var bu akşam mutlaka bu iş olmalı. Efendim size bu akşam yardımcı olabilmeyi çok isterdik ama maalesef ancak yarın olabiliriz!

Ertesi günü Belediyeye gidip durumu tekrar anlatıyorsunuz ama belediyede ilgili şirket elemanında maalesef pil yok. Pil ne zaman gelir diye soruyorsunuz? Cevap muhtelif. Peki evinde hastası, yaşlışı, bebeği olan vatandaş varsa susuzluktan ne yapacak? Onun da kolayı var efendim. Nasıl? Şirket elemanı teknisyen evinize gelecek akıllı sayaç üzerinde bir çalışma yaparak su sayacınızı düz kontak bağlayacak suyunuzu öyle verecek.

Eee bundan sonrası ne olacak? Bundan sonrası için ya belediyenin elemanı zaman zaman gelecek tahmini olarak fatura düzenleyecek, ya da pilin yenisi gelince pil yerine takılacak ve o güne kadar tüketilen su miktarı faturalandırılıp belediyeye toptan ödenecek!

İkinci bir söylenti veya yapılmak istenen ise şu: Su sayaçlarının tamamı anlaşmaya yeni varılan veya varılacak olan bir başka akıllı su sayacı imal eden şirket ile işbirliği yapılarak sayaçlarda yeniden değişiklik yapılacak. İyi ama hali hazırdaki akıllı, yani elektronik su sayaçlarındaki arızayı, hikayeyi yukarıda izah ettim. Vatandaş bundan sonrası için nasıl ikna olacak da klasik su sayacının değiştirilmesine müsaade edecek?!

Hali hazırda kullanılan akıllı su sayaçları ile ilgilenin, problemi çözün, gelecekte yapacağınız diğer akıllı su sayaçlarına geçiş için belki faydası olur! Benden söylemesi ve hatırlatması!

Efendim Sayın Belediye Başkanımız; Daha önceki dönemde takılan su sayaçları beni ilgilendirmez, bu konuda benim bir kusurum yok diyebilir. Ama bu cevap kimseyi masum ve kusursuz göstermez. Devlette devamlılık esastır. Kim hangi partili olursa olsun hiç fark etmez. Bu işin gereği bir an önce yapılmalıdır!

***

Köşe yazıma gelen yorumlar!

24.09.2019 tarihinde yazdığım “Şehit Teğmen Uğur Altan - Eski Atatürk okulu - Ağaçlar!” başlıklı yazıma gelen yorumlar:

“Köylü” rumuzu ile yorum yazan vatandaş diyor ki! Hocam bu Beyköy yolundan, çeşmenin yanından Sinirci ve Darıcı mahalleleri istikametine doğru giden yol çok bozuk ve dar. Bu yol neden yapılmaz ve genişletilmez? Bu yolun genişletilebilmesi için 18 uygulaması yapıldı. Fakat ne hikmetse çile çekiyoruz. Şehre yakın bu mahallelere bu görüntü yakışmıyor. Lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler.

***         

“Vatandaş” rumuzu ile yorum yazan vatandaş diyor ki! Hocam çok güzel konulara değinmişsiniz. Teşekkür ederiz. Darısı diğer yazarların başına. Mesela; Konuralp deresi, yani tabakhane deresinde, dere içinde birbirine girmiş kızılağaç ve çınar (kavlağan) ağaçları hem etrafa, hem de dere içinde etrafa zarar veriyor. Yarın sel durumu olursa o ağaçlardan oralar temizlenmeli. O ağaçlardan mezar tahtası ve oturma yerleri olarak kullanılmaz mı? Kaç kez yazdık ve söyledik. Etrafı piknik alanı olarak kullanmaya müsait alan olarak temizlensin dedik fakat olmadı! Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.