Günübirlik Servis - Asar Deresinde temizlik - Sağlıklı toplum - Öğrenciler temizlik yapıyor!

28.09.2019 tarihli basından; Devlet Hastanesinde 'Günübirlik Servis’ hizmete açıldı!

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi modern ve konforlu şartlarda kaliteli sağlık hizmeti verme anlayışı çerçevesinde 'Günübirlik Servis' açtı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde modern ve konforlu şartlarda kaliteli sağlık hizmeti verme anlayışı çerçevesinde sabah 08.00, akşam 17.00 saatleri arasında 8 yataklı ‘Günübirlik ünitesi’, 3 sağlık personeli ile hizmet vermeye başladı.

Özellikle ayaktan polikliniğe başvuran ve uzun yatış gerektirmeyen özellikli ilaçlar, enjeksiyon, serum takılması gibi hizmetler yatış işlemleri yapılmadan hastaların tedavisi bu birimde uygulanacak. Bu sayede hem acil servisin, hem de yataklı servislerin yoğunluğunun azaltılması ve hastaların daha ferah bir ortamda daha kaliteli ve hızlı bir şekilde tedavilerini almaları sağlanmış olacak. İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık çalışanlarını tebrik ederiz. Hayırlı olsun.

***

28.09.2019 tarihli basından; Asar Deresinde temizlik yaptılar!

Düzce’de “muaythai sporcuları”, şehrimizin içinden geçen Asar Deresinin içinde antrenman yaparak turnuvalara hazırlanıyorlar. Sporcular, önce Asar Deresinde temizlik yaparak pislikleri temizledi. Daha sonra da önümüzdeki aylarda yapılacak olan “muaythai turnuvası” için kondisyon depolamaya başladılar.

Derenin içinde akıntıya karşı koşan “Muaythai Sporcuları”, bu sayede vücutlarının daha dirençli olmasını sağlayarak, bacak kaslarını güçlendiriyorlar. Spor öncesi dere içindeki çöpleri temizleyen sporcular hem temiz çevre, hem de bilinçli spor anlayışı ile farkındalık oluşturmaya da çalışıyorlar. Akıntıya karşı koşan sporcular, sakatlıklara karşı da vücudun daha dayanıklı olmasını sağlıyorlar. Zaman zaman suda koşarken zorlanan bazı sporcuları Milli Takım Antrenörü Muhammet Pişkin tarafından desteklenerek koşmaya devam ediyorlar.

Yaptıkları antrenman hakkında bilgiler veren Antrenör Muhammet Pişkin, “Dereyi spor öncesi temizledik. Sporculara çevre bilinci aşılamak istedik. Farklı bir aktivite yapalım dedik. Her geçen gün farklı insanlar da aramıza katılıyor. Su, akıntılı olduğu için ters yönde koşuyoruz. Bu da bacakların gücünü artırıyor. Vücuttaki stresi atarak rahatlamayı sağlıyor. Bacak direnci, vücudun kondisyonunu açmak için suda sabahları koşuyoruz. Tekrar akıntı yönünde de koşunca vücudun o direncini boşaltmış oluyoruz. Hem sporcuların sakatlanma riskini azaltıyoruz hem de farklı antrenmanla motivasyonlarını yüksek tutuyoruz" dedi.

***

28.09.2019 tarihli basından; Sağlıklı toplum temiz çevreyle başlar!

“Sağlıklı toplum temiz çevreyle başlar” ilkesinden hareketle Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen ve farkındalık oluşturan “Temiz Üniversite-Temiz Düzce” etkinliği, öğrenciler, akademik ve idari personellerin katılımıyla gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarıyla eş zamanlı düzenlenen 16. Temiz Kampüs etkinliğini Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesinde bu ay, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Ormancılık Meslek Yüksekokulu gerçekleştirdi. Etkinliğe, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hayati Zengin ve Düzce Üniversitesi mensupları katıldı.

Orman Fakültesi önünden başlayan etkinlikte, yollar, yeşil alanlar ve kampüs çevresinde dikkatli ve itinalı bir şekilde temizlik faaliyeti gerçekleştiren Düzce Üniversitesi mensupları, sürdürülebilir bir yaşam için çevre temizliğine dikkat çekti. “Temiz Üniversite-Temiz Düzce” etkinliği ile temiz çevre ve yeşil doğa konusunda farkındalık oluşturan Düzce Üniversitesi, kamuoyunun takdirini kazanmayı sürdürüyor.

***

10.09.2019 günü yayınladığım köşe yazısında; “Japonya'da ilkokuldan itibaren okulun tüm temizliğini öğrencilerin yaptığını, tuvalet, lavabo, koridor, sınıf, bahçe, giriş ve merdivenleri öğrenciler ders bitiminden sonra el birliği ile temizleyip hep birlikte evlerine döndüğünü, bu tarz işleri, küçük sorumlulukları öğrencilere vererek, onlara bilinç aşılanmış olduğunu” yazmıştım.

Sporcu, antrenman ve spor yaptığı yerleri, üniversite öğrencisi ilk, orta dereceli okullar ve üniversite öğrencileri sınıfını, tuvaletini, bahçeyi, öğretmenler de aynı temizliği yaptırırken aynı tavrı gösterirse bu toplum temizlik alışkanlığını ancak bu şekilde kazanmış olur. Aksi halde temizlik konusu lafta kalmaya devam eder. Bu konuda sporcu,  üniversite öğrencileri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hoşçakalın


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.