Efteni Otel Turizme kazandırılacak!

07.05.2012 tarihinde “Efteni Otel” ile ilgili; “Efteni Kaplıcası cazip hale getirilemez mi?” Başlığı ile bir yazı yazmıştım. Yazdığım yazıda; “Efteni Kaplıcası, Bolu’da bulunan kaplıca gibi ‘Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’ olamaz mı?” diye yazmıştım.

10.12.2012 tarihinde; “Bakan Şahin, Efteni Otel Kurtulacak Dedi.” Başlığı ile bir yazı yazmıştım.  

Yazdığım yazıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN; "Böyle bir yatırımın bu duruma düşmesi üzüntü verici. Biz gerekli incelemeleri yapacağız. Yasal olarak durumunu göreceğiz. Şartlar uyarsa, biz bu oteli şehit yakınları ve gazilerimiz için Türkiye’de de bir ilk olmasını istediğimiz ‘Tedavi Sonrası Rehabilitasyon Merkezi’ olarak düşünebiliriz" demişti. 

30.03.2016 tarihinde “Ne Olacak Bu Efteni Oteli?” Başlığı ile bir yazı yazmıştım. Bu yazıda da; 24.03.2016 tarihinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a yapılan bir ziyarette ‘Efteni Otel’ konusu gündeme gelmişti. “Rektör hanım, üniversite olarak ‘Efteni Otel’e talip olabilirim” demişti.

11.07.2016 tarihinde “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye Hatırlatma” başlığı ile Efteni Otel’i hatırlatmıştım.

31.10.2016 tarihinde “Efteni Otel Problemi Çözülüyor mu” başlıklı bir yazı yazmıştım. “Efteni Otel” 02.11.2016 tarihinde nihayet basında dillendirilmeye başlandı. “Keleş Efteni Otel’e el attı” şeklinde manşetler görmeye başladık.

04.11.2016 tarihinde “Efteni Otel İşi Tamam mı?”

27.09.2016 tarihinde “Efteni Oteli!”

14.02.2017 tarihinde “Ne Olacak Bu Efteni Otel?”

13.07.2017 tarihinde “İçim acıyor içim, sizin de acıyor mu?”

01.08.2018 tarihinde “Efteni Otel bu dönemde faaliyete geçer inşaAllah”

27.07.2020 tarihinde “Efteni Otel ne zaman faaliyete geçirilecek?” başlıklı bu güne kadar 12 adet köşe yazısı yazmışım. Bugünkü yazım da 13. olsun.

***

Turizm cenneti olan Düzce’de halen gözle görülür bir canlılık maalesef yok. Birileri bir adım atıyor arkası ne hikmetse bir türlü gelmiyor veya getirilmiyor. Nihayet 18 Eylül 2020 tarihli Düzce basınında ilimiz valisi Sayın Cevdet Atay; “Düzce’nin turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için harekete geçileceğini söyledi ve ilk düğmeye Gölyaka’da bastı!” Şeklinde bir haber çıktı.

Haberde; İlimiz valisi Sayın Cevdet Atay, “Yıllardır atıl durumdaki Efteni Otel’in turizme kazandırılması için Gölyaka Belediyesi ve Düzce Üniversitesi işbirliğinde başlatılan çalışmalara İl Özel İdaresi’nin de dahil olabileceğinin sinyalini verdi. Buralara hiç dokunulmamış, buralar el değmemiş turizm bölgesi.”

Efteni Gölü’nden Güzeldere Şelalesi’ne, Kardüz Yaylası’ndan Toptepe Mesire Alanı’na kadar birçok güzelliği içerisinde barındıran Gölyaka Kültür Park’ta, ilçenin turizmde ivme kazandırılması amacıyla bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıya başta Düzce valisi Sayın Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, Gölyaka Kaymakamı Fahri Onay, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve daire amirleri katıldı.

Efteni Otel ile ilgili vali Atay; “Şimdi 80 litre sıcak suyumuz da çıktı. Burası bir işletmeciye aitmiş. Kapanmış. Yıllardır herhangi bir şey yapılmamış ve çürümeye terk edilmiş. Belediye başkanımız ve rektör hanım ikisi bu olaya sahip çıkıyorlar. Efteni Otel hem turizme hem de eğitime kazandırılacak. Bu sürecin bir anlamda bürokratik eksikliği var. İnşaAllah onlar tamamlanırsa burası da Gölyaka’ya ciddi anlamda destek olacaktır.

Gölyaka ilçesinin gerçekten muhteşem bir coğrafyası var. İstanbul’un dibinde ve Ankara’ya da çok yakın bir yer. Buraya, ciddi yatırımcılar geldiği zaman insanlar hem vakit geçirecekler, hem de bol bol temiz hava alacaklar. Efteni Gölü’nü biliyoruz, ciddi bir turizm potansiyeli barındırıyor. Toptepe’miz var, Güzeldere Şelalelerimiz mevcut, biliyorsunuz oranın yol ile alakalı olarak il Özel İdare’miz hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah 10-15 güne kadar o yol da biter. Güzeldere Şelalesi’ne gitmek eskisine göre daha kolay olacak.” dedi.

İnşaAllah! Düzce, böyle güzel haberler ve hizmetler bekliyor. Düzce’de ve Gölyaka’da turizm işi inşaAllah bu sefer olacak. diye ümit ediyorum. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.