Cedidiye meydan projesi U-L - Ulaşım - EDS -Trafik lambaları!

*Cedidiye meydan projesi U mu, L mi?

19.10.2020 tarihinde “Cedidiye meydan projesi!” başlıklı bir yazmıştım. Yazdığım yazıda Cedidiye camii meydanındaki binalar yıkıldıktan sonra yerine yapılacak olan yeni binanın L şeklinde bir proje uygulanacağını yazmıştım.  Fakat yazımı okuyan vatandaşlar oraya yapılacak olan binanın L değil de U şeklinde bir projenin yapılacağı şeklinde tabir caiz ise beni uyardılar. Ben de bunun üzerine durumu Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye fotoğraflı bir şekilde ilettim.

Faruk Özlü Bey Whatsapp üzerinden derhal dönüş yaparak şöyle bir bilgi notu gönderdiler;  

-Cedidiye Camiine dükkan çıkartmak için şu andaki lavaboların olduğu yere dükkan yapmaya çalışıyoruz. Bu da U çağrışımı yapıyor. Yarın (20.10.2020-Salı) detayları çalışacağız. Projenin U veya L olması önemli değil. Konsept, mimari tarz bu şekilde!

-Yani hem güzel bir görünüm hem de caminin giderleri için, Diyanet vakfının da gelir sağlayabileceği bir formül üzerinde çalışıyoruz şeklinde mi anlamak lazım? Şeklinde kendilerine dönüş yaptım.

-Evet. Aynen öyle. Bu konuyu benim ağzımdan kamuoyuna bu şekilde duyurabilirsiniz şeklinde bilgilendirdiler.

*Ulaşımda dikkatten kaçanlar!

Ulaşımda bazı hata veya eksiklikler var. Halk otobüsleri kendileri için belirlenen hattan gitmeyip hat değiştiriyorlar. Nasıl? D-100 karayolunun kenarındaki yan yoldan gitmesi gereken halk otobüsü D-100’den giderek yan yolda halk otobüsü bekleyen vatandaşı görmediği için almadan gitmesi gibi! Bu konuya dikkat edilmeli.

*Mesela; Düzce-Sarayyeri Mahallesi hattından Arapçiftliği Mahallesine giden halk otobüsüne Körpeşler Mahallesine gitmek isteyen vatandaş kendisi istemedikçe otobüse alınmamalı. Vatandaşa şöyle bir hatırlatma yapılabilir: Bu araç Körpeşler Mahallesinden geçmez. Körpeşler mahallesine gitmek isteyen vatandaş araca bindiği vakit Sarayyeri yolcusu araç dolu olduğu için durakta beklemek zorunda kalıyor. Arkadan gelen araca bindiği zaman da o araç Sarayyerine gitmiyor Arapçiftliğinden dönüp tekrara geldiği yoldan Düzce’ye dönüyor!

Aynı şekilde, Hamidiye Mahallesi, Körpeşler, Arapçiftliği Mahallesi hattına giden halk otobüsüne Sarayyeri yolcusu kendisi istemedikçe alınmamalı. Çünkü Hamidiye Mahallesinden Arapçiftliği Mahallesine giden araç Sarayyeri Mahallesinden geçmiyor. O araca Sarayyeri yolcusu alınırsa Araç dolu olduğu için Körpeşler Mahallesine gitmek isteyen yolcu binemiyor dolayısıyla bir sonraki araca kalıyor. Bir sonraki araç da Körpeşler Mahallesine gitmediği için Sarayyeri Mahallesinden Arapçiftliğine kadar gelebiliyor. Bu durumlar sürücü tarafından yolculara mutlaka hatırlatılmalı. Bilen bilir ama yabancı yolcu bilemez!

*EDS’ler ile ilgili çalışmalar!

Adil Seven Çarşısının önünden müftülük sokak girişine kadar olan EDS park süresi 10 dakikadır. Müftülük sokağından sonra Atatürk Bulvarına doğru giderken Kuveyttürk Düzce şubesinin önündeki tabelaya kadar araçların park süresi 5 dakikadır. Vatandaş diyor ki devlet vatandaşına tuzak kurmaz ama vatandaşın algısı maalesef o yönde. Bu durumu daha önce de yazmış, ayrıca ilgililere ve Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye de iletmiştim. Ya hepsi 10 dakika olsun ya da 5 dakika. Ama esnafların genel olarak isteği 10 dakika olması yönündedir!

*Trafik Lambaları

Trafik lambaları mesela yeşil ışık süresi sönmeye 10 saniye kala yanıp sönse ışığa karşı gelen araç da yanıp sönen ışığı gördüğünde gaz kesse, sürücü durmak için hazırlansa ve trafik kaza ve cezalarının önüne bu şekilde geçilse daha mantıklı olmaz mı? Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.