Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli Maaşı Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli Maaşı Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli Maaşı Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin geçim sıkıntısı şikayetleri artınca maaşlara düzenleme yapılması için harekete geçiyor. Erdoğan'ın bütçedeki düzenlemelerin yapılması ve emeklilere zam için kaynak oluşturulması için ilgili bakanlara talimat verdiği öğrenildi.

Temmuz ayında aldıkları yüzde 25'lik zamdan memnun olmayan emeklilerin şikayeti artınca hükümet düğmeye bastı. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak. Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak" derken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise bakanlara emeklilere zam için talimat verdiği öğrenildi.

Temmuzda yüzde 25'lik zammı kök maaşa göre alan emeklilerin bir bölümünün maaşları artmadı. Seçim öncesi 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşı temmuzda da 7.500 TL'de kaldı. Emeklilerin tepkilerinin ardından düzenleme için harekete geçen hükümetin, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla en düşük maaşı 10 bin TL seviyesine çıkaracağı konuşuluyor.

Emekliye sadece  yüzde 25  zam la bile 7500 tl maaş olasna rağmen memura seyyanen 8077 tl zam yapması emeklilerde büyük tepkiler görmüştü. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.08.2023
20:17

Sayın cumhurbaşkanım emekliye zam yapmayın zaten sürünmeye alıştık bizi rahata erdirmeyin lütfen biz açıklamaya alışığız ben emekli olduğumda askeri ücretin 1.5.katı maaş alıyor dum benim maaşım 7600.tl oturduğum evin kirası 7500.tl benim pirim gün sayım 9714 iş günü 3500.işgünü pirim ödeyenle aynı maaşı alıyorum sizce etikmidir takdirinize bırakıyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,55
Şahin acar


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.