Başkan Şahin’den Şaşırtan Açıklama

Başkan Şahin’den Şaşırtan Açıklama

31 Mart Yerel Seçimlerinde Kaynaşlı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Birol Şahin, 500 günlük başkanlık sürecinde yapılan çalışmaları Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programında anlattı. Belediyeyi devraldığında 45 milyon liralık bir borç olduğunu ifade eden Başkan Şahin, borçlar nedeniyle yakalanması olan makam aracının Jandarma ekipleri tarafından durdurulduğu günü de izleyicilerle paylaştı.

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının bu haftaki konuğu Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturan Birol Şahin, 500 günlük süreçte ilçede yapılan çalışmaları paylaştı.

“45 milyon borçlu bir belediye devralmıştık”

Kaynaşlı Belediyesi’ni 45 milyon liralık borç yükü ile devraldığını ifade eden Başkan Şahin, göreve geldiğinde belediyenin bütün mallarında haciz olduğunu açıkladı. Haciz altında bulunan bir diğer şeyin makam aracı olduğu Jandarma ekipleri tarafından durdurulduğu zaman öğrendiğini belirten Başkan Şahin, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ki 45 milyon borçlu bir belediye devralmıştık. Göreve geldiğimizde belediyenin bütün malları hacizliydi. Hatta benim makam aracının bile yakalaması vardı. Bolu Belediyesi Kaynaşlı Belediyesi’ni borçlarından dolayı icraya vermiş. Bu o zamanki belediye başkanından kaynaklanan bir durum. Biz Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile bir anlaşma yaptık. 700 bin lira borcumuz varmış. 500 bin lira da faizleri ve avukat masrafları varmış. Yani 700 bin liralık borç 1 milyon 200 bin lira oldu. Gittik 100 bin lira borç ödedik. Şimdi aylık 45 bin lira yine ödeme yapıyoruz Bolu Belediyesi’ne.

“Kusura bakmayın bu arabanın yakalanması var”

İstanbul’a gittik Trabzonspor ile görüşmemiz vardı. Kulübün Kaynaşlı’ya bir tesis yapma düşünceleri vardı. Jandarma ekipleri bizi yolda durdurdu. Bir sıkıntı mı var dedik. Kusura bakmayın bu arabanın yakalanması var dedi. Mecbur bizde durdurduk dedi. Bizde şaşırdık yani makam aracında yakalanma olur mu diye. Sonra bir araştırdık anlaşma yaptık ama Bolu Belediyesi kaldırmamış yakalamayı. Sonra aradık avukatı. Bir yarım saat bekledik orada. Sonuç olarak bir süre bağlandı araba.

“Hakkını veremeyecekseniz aday olmayacaksınız”

Belediye başkanlarının 7/24 hiğzmet için hazır olması gerektiğinin altına çizen Başkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sonuç olarak belediyeye hakim olmak lazım. Belediye başkanlığı tabii ki zordur. Bu işin gerçekten hakkını veremeyecekseniz aday olmayacaksınız. Biz belediye başkanı olarak 7/24 çalışan insanlarız. Ben gece telefon sesine çok uyandığımı biliyorum. Türkiye’nin herhangi bir yerinden olabilir, başınıza bir şey gelmiş olabilir belediye başkanını her zaman arayabilirsiniz. Seçim zamanı ben bunları söyledim. Belediye başkan rahatsız edilir mi demeyin sakın dedim vatandaşlarımıza. Çünkü biz bu işe soyunurken her şeyi göze aldık.

Belediyenin içerisinde her yer su akıtıyordu. Tavan çökmüş, boyalar dökülmüş, bilgisayarlar doğru düzgün çalışmıyordu. Hiçbir kurumsal hava yoktu. Hesap kitap ne olduğu belli değil. Biz toparlamaya çalışıyoruz. Çok mesafe aldık kurumsallaşma anlamında."

“Vatandaşlarımızın sorunlarını seri bir şekilde çözebiliyoruz”

Belediyeye gelen her vatandaşın sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Başkan Şahin, şöyle konuştu:

"Bazen duyuyoruz ki milletvekilliğinden, bakanlıktan gelen kişiler belediye başkanı olunca bocalıyor. Belediye başkanlığına siyasetten ve ticaretten gelmeyenler biraz sıkıntı yaşayabilirler. Çünkü alışkın değiller. Ticaretten ve siyasetten gelen insan her şeyi görmüş ve yaşamıştır. Mesela biz belediyeye gelen vatandaşlarımızın sorunlarını seri bir şekilde çözebiliyoruz."

“500 gün gerçekten dolu dolu geçti”

500 günlük başkanlık sürecinin birçok hizmetle dolu olduğunu belirten Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, son olarak şunları söyledi:

"Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, 500 gün gerçekten dolu dolu geçti. Vatandaşlarımıza hizmet etmek, yardımcı olmak, insanların duasını almak bizlere ayrı bir zevk veriyor. Tabii ki belediye başkanlığı tüm makamlardan daha sıkıntılı ve zordur. Belediye başkanlığı bakanlık, valilik, milletvekilliği yapmaktan daha zordur. Çünkü onların belirli bir bütçesi, belirli bir sorumluluk alanı vardır. Ama belediye başkanı olduğunuz zaman 7’den 77’ye herkes direkt size rahatça ulaşabiliyor. Tabii ki zorlukları var ama Allah’a şükürler olsun her gün ayrı bir heyecanla uyandık. 500 günümüz dolu dolu geçti."

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.09.2020
22:22

Sen başaracak sın Birol abi.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,64
Yalçın OZAN
13.09.2020
14:08

Adam gibi adam sana hayranim.insallah Düzce Belediye baskanligi size nasip olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,48
Duzceli
13.09.2020
11:11

ALLAH RAZI OLSUN BASKANIM RABBIM SIZIN GIBI BASKANLARIN SAYISI ARTIRSIN INSAALLAH

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,23
Ertugrul karakaya


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.