Su Fiyatlarındaki İndirimden Kim Neden Rahatsız Oldu?

Su Fiyatlarındaki İndirimden Kim Neden Rahatsız Oldu?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs sürecinde, vatandaşların su ihtiyacını göz önüne alarak su fiyatlarına yüzde 80 indirim yaptıklarını belirten Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, belediye meclisinin indirim kararı sonrası bazı isimlerden tepki aldıklarını dile getirerek konuyla ilgili baskı altında olduklarını ifade etti.

Kaynaşlı Belediye Meclisi, Korona Virüs pandemisinde vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu ve hijyen için gerekli olan suya vatandaşların daha kolay ve ucuz ulaşabilmesi için yüzde 80 indirim kararı almıştı. Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin öncülüğünde alınan bu karar vatandaşlardan takdir toplamıştı.

Türkiye’deki belediyeler arasında pandemi sürecinde su fiyatlarına indirim yapan tek belediye olduklarını belirten Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, alınan indirim kararının vatandaşları sevindirmesinin yanı sıra bazı kişiler tarafından baskı gördüklerini belirtti.

"Her taraftan baskı yaptılar"

Alınan karar sonrası Kaynaşlı Kaymakamı tarafından telefon aldığını ve su fiyatlarına indirim haberlerinin basın organlarından kaldırılması teklifini aldığını belirten Başkan Şahin, şöyle konuştu:

“Türkiye’de pandemiyle mücadelede Kaynaşlı Belediyesi kadar mücadele eden bir belediye olmamıştır. Biliyorsunuz ki pandemi sürecinde suya yüzde 80 indirim yaptık. Yaptık ama birilerini çok rahatsız etti bu. Her taraftan baskı yaptılar bize. Pandemi sürecinde bir ara 3 ay meclis toplantıları ertelenmişti, yapılmayacaktı. Ama olağanüstü durumlarda veya tek gündem maddesiyle mülki amirden izin alarak toplantı yapabiliyorduk. Bizlerde Kaynaşlı Belediyesi olarak diğer belediyelere örnek olalım dedik. Bir de vatandaşımız temizliğini bol bol yapsın dedik. Meclisi toplayıp bir karar alalım ve suya indirim yapalım dedik. Vatandaşlarımız belirli kotalar dahilinde 3 ay suyu yüzde 80 indirimli kullanabilecek diye karar alalım dedik.

“Birileri bu karardan rahatsız olmuş”

Meclisi topladık ve oy birliğiyle kararı aldık. Bunu basın kuruluşlarıyla ile paylaştık. Ama birileri bu karardan rahatsız olmuş. Şöyle, Kaynaşlı Belediyesi küçük bir belediye olmasına rağmen yüzde 80 indirim yapıyor da diğer belediyeler neden yapmıyor? Düzce Belediyesi neden yapmıyor? Biz suya indirim yaparken Düzce Belediyesi vatandaşın suyunu kesiyordu. Hem de Ramazan Ayında bile kestiler. Tabii bu çok dikkat çekti. Niye Kaynaşlı Belediyesi’ne izin verildi diye rahatsızlıklar başladı. Hatta bize dediler ki bu basına verdiğiniz haberleri alın. Kaymakam aradı bizi. Birileri herhalde kendisine baskı yaptı. Kaymakam bey dedi ki. Ya siz bu haberleri basından alabilir misiniz? Niye alacağız dedim. Bir rahatsızlık var ama anlıyorum o ara. Bizim yapmış olduğumuz toplantı kanuna aykırı bir toplantı mı? Sonuçta izin aldık yaptık. Dedim ki yani size kim baskı yapıyorsa ben onunla görüşürüm dedim. Sonra da görüştük. Sonuçta yani suya yapmış olduğumuz yüzde 80 indirimden birileri aşırı rahatsız oldu.

Pandemide suya indirim yapan tek belediye

Pandemi döneminde suya indirim yapan tek belediye Kaynaşlı Belediyesi oldu. Türkiye’nin dört bir yanından teşekkür telefonları da aldık.  Bunda amacımız, biz Kaynaşlı Belediyesi olarak suya indirim yapıyoruz. Devletimizde doğalgaz, elektrik ve telefonda indirim yapsın. Çünkü olağanüstü bir durum var. Burada şöyle bir sıkıntı oldu. Kaynaşlı Belediyesi yapıyor da diğerleri niye yapmıyor? Yapsınlar biz onları engellemiyoruz ki. Belediye olarak örnek olabiliyorsak ne mutlu bize."

Haber: H. DURNA

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.