Bu Ne Çirkinlik

Bu yazıyı arife günü yazıyorum.

                Temmuz ayının girmesi ile birlikte Düzce köylerde bile olmayacak şekilde karmaşaya teslim edildi?

                Hesaplar dükkandaki malların sokaklarda açılacak tezgahlar da satılması ve esnafın daha fazla iş yapmasıydı?

                Gaziantep caddesi,spor sokak ve diğerlerinde hatta İstanbul caddesinde bile?..

 dükkanda telefon satılıyor önünde kazak ?

                Dükkanda takı satılıyor, önünde ayakkabı?

                Eczanenin önünde şekerci?veya çikolatacı?

                Yani dükkandakinden çok dışarıdan gelen bayram günü yerini arasan bile bulamayacağın kişiler almışlar üç beş paket bir şeyler ayak üstü vergi yok,fiş yok?.

                Al gülüm ver gülümle işi bitiriyor?

                Aldığınız kazağıda ,pantalonu da deneme şansınız yok? Aslında ucuzluğu da yok dükkanda da biraz ısrar etsen aynı paraya satılıyor?

                Hele hele sokak ortasında dışarıdaki sıcaklık 40 derecelere dayanmışken nasıl şeker alınır ,nasıl çikolata ucuz diye alınır anlamak mümkün değil?.

                Denetim ,deseniz denetim de yok?

                Bayramlarda Düzce hengamesi devam ediyor..

                Burası bir il merkezi mi,burası il merkezinin can alıcı dükkanlarının olduğu yer mi,burası bu can alıcı trafiğe kapalı yollardaki esnafın iş yapma yerimi yoksa kopup gelenlerin tezgah açtıkları yermi?  Hesapta da Düzce esnafları olduklarından kendi dükkanlarının önünde satış yapıyorlar?

                Allah aşkına bir yetkili ne olur cevap versin ben 40 senedir gazetecilik yapıyorum etrafı gözlemliyorum da bu güne kadar çikolata satan,şekerleme satan,gömlek satan bundan dolayıda sattıklarını dükkanının  önüne tezgah açarak teşhir eden eczane görmedim.

                Hani bu sokakları işgal edenlerin vergi kayıtları,vermeleri gereken fiş koçanları?mal bozuk çıktımı değiştirmek için bulmaları gereken muhatapları?

                Tezgah açmak isteyenleri kalıcı konutlar yolunda bir tarlaya sokun,kalıcıdaki Pazar yerini bayramlık tahsis edin,avm arkasında dışarıdan gelenlere verilen yeri düzenleyin,ama memleketin ortasındaki hengameye izin vermeyin? Asar suyu kenarında bir türlü düzenleyemediğiniz bu gün otopark olarak kullanılan alana bu tezgahcıları koyun ve denetleyin işgaliye harcını ödeyen,vergi levhası olan yoksa zaten tezgaha izin vermeyin?

                Ne vatandaş yürüyebiliyor? ne istediğini bulabiliyor,nede dükkanlara ulaşabiliyor?

                Hadi bu bayram bitti ama kurbana bari ciddi olun?ciddi il belediyesi gibi davranın?sokakları  işgal ettirmeyin? Vatandaşın sokaklarda yürümesinin önünü kapattırmayın?

                Bu belediye döneminde bir kez yapıldı? isterseniz yapabiliyorsunuz?

                Kurbana bunu yapın? bu şekilde sokaklar geçilmez yürünemez hale geldiğinde olabilecek tüm karmaşanın,kavgaların,tartışmalarında tek müsebbibi yerel yönetim olacaktır?.

               

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.