Düzce Bizim Evimiz...

Eğitim öğretim hayatımızda hepimizin rol model aldığı bir öğretmen mutlaka olmuştur. 24 Kasım öğretmenler gününde ilk önce o öğretmene koşmuşuzdur, ilk ona sarılmış en güzel hediyeyi ona vermişizdir. Geleceğimizi ona emanet etmişizdir. Bizimle ilgili aldığı kararlar çoğu zaman aleyhimize gibi görünse de zamanla öğretmenimizin kararlarının ne kadar doğru olduğunu anlamışızdır.

 

Bu sadece öğretmenimiz için değil, mahallemizde, köyümüzde, sokağımızda, ailemizde sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, rol model aldığımız herkes için aynıdır. İlk etapta bizi hoşnut etmeyen kararlar gibi görünse de, uzun vadede geleceğimizi şekillendiren son derece önemli ve lehimize kararlar olduğunun farkına varırız.

 

24.11.2018…

 

65. Dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Düzce Belediye Başkanlığına adaylığının açıklandığı tarih. Tam öğretmenler gününe denk gelmesi tesadüften öte tevafuk diyebiliriz. Faruk Özlü, Düzce’nin öğretmenidir aslında. Düzce için, bizler için gece gündüz çalışan, Düzce’nin makus talihini değiştirmek için tüm gücü ile çaba sarf eden değerli bir öğretmen.

 

“Günü kurtarmak için değil, geleceğin Düzce’sini inşa etmek için buradayız” demişti yaptığımız ilk toplantıda.

 

Düzceliler O’na güvendi, inandı ve Düzce Belediye Başkanlığı koltuğunu Faruk Özlü’ye emanet etti.

 

“Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” yani “İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır” veya “Unutkanlık insan halidir” anlamında bir deyimdir.

 

Sık sık, neler yaptığınızı anlatmazsanız bir süre sonra, sizin hiç bir şey yapmadığınızı konuşmaya başlarlar. Oysa yapılanları hepsi görür; ancak muhalefetin yapılanların üzerine örtme çabası, kulaktan kulağa yayılan yanlış ve eksik bilgiler ve kahvehane dedikoduları, hepsinin üzerini kocaman bir toz bulutu ile örter.

 

Bizlerin görevi oluşan tozları silmek, doğru bilgiyi sizlerle paylaşmak ve bizden önceki durumuda sizlere en doğru şekilde anlatmak.

 

Bizlerin amacı, evimizi, Düzcemizi çok daha ileri noktaya taşımak ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek.  Bizler Düzce’yi evimiz olarak görüyoruz.

 

Tıpkı Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün dediği gibi; “ Düzce bizim evimizdir. Bu evin içinde yaşayan herkes, ailemizin birinci sınıf ferdidir. Bu evin düzeni, tertibi, temizliği, geleceği ve huzuru hepimizin ortak sorumluluğudur” bu anlayış ile Düzce’ye hizmet etmek başta bizlerin ve tüm Düzcelilerin görevidir.

 

Yukarıda dediğimiz gibi “Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür”. Bu sebeple göreve geldiğimiz tarihten günümüze neler yaptık? 500 günümüz nasıl geçti? Hangi şartlar altında görevi devraldık, hangi zorluklar ile karşılaştık? Ve Düzce için 500 günde neler yaptık? Hepsini bu köşeden sizlerle paylaşacağım.

 

Haftada iki gün buradayım. Kalın sağlıcakla….


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.