Gerçekler Acıtıcıdır

Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden 97 yıl geçmesine rağmen, kamu yönetiminde hala açıklık ve şeffaflık yok denecek kadar az, milletten bir takım olumsuz gelişmeleri gizlemeyi  97 yıldır marifet saydığımız gibi, görünmesini  istemediklerimizi de halının altına süpürme alışkanlığını bir türlü bırakamadık.

Ama ne kadar gizlerseniz gizleyin hayatın acı gerçekleri zamanı geldiğinde gün yüzüne çıkar ve yüzünüze çarpar. Gizlemek için gösterdiğiniz  bin bir türlü çabaya rağmen örtülemeyen rakamlar her köşeden fışkırıverir.

Sağlık Bakanı Koca’nın, Düzce’deki vaka artış hızının yüzde 99 seviyelerinde olduğunu söylemesi gibi…

Sayın Bakan Düzce’nin acı gerçeğini yüzümüze çarpmasa, bu şehirde yaşayan hiçbir Allah kulu nasıl bir tehlike ile iç içe yaşadığımızın farkında bile olmayacaktı.

Karşı karşıya olduğu tehlikenin farkında olmayan ve günün 24 saati aynı şarkının nakaratı haline gelen maske, sosyal mesafe ve hijyen ezberinin dışında hiçbir şey duymayan vatandaşı eleştirmek işin en kolayı.

Yaşadığımız şehirde vaka artış hızı madem yüzde 99 seviyesinde, zinciri kırmanın çözümü belli…

İnsanların en yoğun olduğu kalabalık alanlardan uzak tutmak ya da yoğunluğa sınır koymak.

Laf anlamayan söz dinlemeyen ve kendi keyfinden başka hiçbir şey düşünmeyen ve birlikte yaşadığı toplumun diğer bireylerini dikkate almayan ve onun sağlığını hiçe sayanlara karşı gereken en ağır muideleri uygulamak kamunun görevi.

Lafa gelince sevinçte, kederde ve tasada biriz demesi kolay…

Birsek, berabersek bütün toplumun sağlığını ilgilendiren konularda da biraz daha açık olmak biraz daha şeffaf olmak kamunun birincil görevi olmalı. Nokta!

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
20.12.2020
00:16

sayın cingirt düzcenin sorunlarını medyada ne kadar dile getirirseniz düzcenin gelişmesine katkı saglarsınız düzcede düzcepora stadyum yapılacaktı ne aşamada düzce kamuoyu merak ediyor neden medya bu konuları göndeme getirmiyor yetkililerden bilgi almıyor düzcenin muhalefeti siyasileri yöneticileri ne kadar başarılı neden dile getirilmiyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%72,73
ahmet çebi
14.12.2020
09:13

Düzce’yi nasıl görmek kardüzü efteniyi kurugölü topuku ilçelere osbyi çevre yolları trafik park sorunu yarım kalan eğlenmeyen yatırımlarda düzceyi görmek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,50
Hasan sarıgüzel


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.