Gündemin Konuğu Deva Partisi Oldu

Gündemin Konuğu Deva Partisi Oldu

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz ile Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tuğba Özcan, Düzce TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programına konuk oldu.

Türkiye’deki eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, eğitimde çağında gerektirdiği gibi teknolojiye ayak uydurulmasının önemine dikkat çekti.

Parti çalışmaları kapsamında kadınlara yönelik birçok projelerinin olduğuna değinen Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tuğba Özcan ise öncelikli amaçlarının fayda sağlamak olduğunu ifade etti.

“Artık çağımızda internet yoksa yoksunuz”

‘Artık çağımızda internet yoksa yoksunuz’ ifadelerinde bulunan DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, eğitimde çağın gerektirdiği teknolojiyle birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yılda bir kez gerçekleştirilen üniversite sınavlarında değişime gidilmesi gerektiğini belirten Caymaz, “Senede bir kez yapılan üniversite sınavı var şu anki sistemde.  Tüm öğrencilerin yıl boyunca çalışmalarının sonlandığı bir sınav. O gün öğrenci çok stresli olabiliyor, hasta olabiliyor ve sınava katılamayabiliyor.  Öğrenci bir yılını kaybetmiş oluyor. Biz bunu bir sınavla değil birkaç sınava bölerek böyle bir fırsat sağlamayı düşünüyoruz.

Aynı zamanda çağın gerekliliği olan dijital eğitim sistemine geçmeyi planlıyoruz. Biliyorsunuz Dünya  çok hızlı teknolojiyle birlikte değişiyor. Artık çağımızda internet yoksa yoksunuz. Bu ülke buhar teknolojisi ve matbaayı geç almakla birlikte bir imparatorluk kaybetti. Bizim böyle bir lüksümüz yok. Neyse teknolojinin gerektirdiği bunu yakından takip ederek uyum sağlamamız lazım” ifadelerinde bulundu.

“Öncelikli olarak amacımız kadınlara fayda sağlamak”

Kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için Kadınlar Günü’nde fidan dikimi gerçekleştirerek farkındalık oluşturduklarının altını çizen Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tuğba Özcan, şöyle konuştu:

“Kadın politikalarıyla alakalı aslında hem kadın politikaları hem de sivil toplum kuruluşuymuş gibi topluma faydalı işler nasıl sağlayabiliriz bunu düşünüyoruz. Öncelikli olarak amacımız fayda sağlamak. Burada ilk başta kadınlarla beraber yapacağımız organizasyonlar var. Mesela 8 Mart Kadınlar Günü’nde bir organizasyonumuz oldu. 81 ilde eş zamanlı olarak her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikimi yaptık. 2020 yılında Düzce ilimizde 2 kadın cinayete kurban gitmişti. O nedenle onlar adına 2 tane fidan diktik çok güzel bir projeydi.

Aynı zamanda Düzce’de kadın muhtarlarımız azınlıkta bulunuyor. Kadın muhtarlarımızı ziyaret ettik ve onların da gününü kutladık. Saha da kadınlarımızla bir araya geldik. Sağolsun bizleri çok güzel ağırladılar. DEVA Partisi’ne olan bakış açıları da çok güzel vatandaşlarımızın. Biz herkesle konuşmaya, görüşmeye hazırız. Saygı çerçevesinde yapılan görüşmelere, hangi düşünceye sahip olunursa olsun bizler her zaman hazırız.”

 "20 yılda 18 kez eğitim sistemini değişti"

Son 20 yıl içerisinde birçok kez değişen eğitim sistemi ile ilgili de görüşlerini paylaşan Özcan, konuşmasına şöyle devam etti:

  “Dünyanın etkilendiği bir sistem oldu bu süreçte eğitimde. Tabii ki bizler de ülke olarak bu durumdan etkilendik. Fakat ben pandeminin öncesine odaklanıyorum. Biz 20 yılda 18 kez eğitim sistemini değiştirdik. Bir pandeminin bize yaptığı zararı ben çok görmüyorum açıkçası. Bu bir yıllık süreçte çocukların eğitim hayatı zaten kayıp. Bu değişimi ne çocuklar, ne aileler ne de sistem kaldıramadı.”

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.