Süper Lig'de 8. haftada neler yaşandı

Süperlig’de 8.hafta maçları tamamlandı ve ardından milli maç arasına girildi

Fatih Karagümrük – Medipol Başakşehir 3-1

TFF Süper Lig’de 8. Hafta maçları İstanbul’un 2 ekibi arasında oynanan derbi müsabakasıyla başladı. Lige iyi başlayan ve oynadığı oyunla beğeni toplayan Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda ağırladığı Medipol Başakşehir’i ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup etti. Ev sahibi ekipte İtalyan oyuncu Bertolacci attığı iki golle maça damgasını vurdu. Fatih Karagümrük bu skorla puanını 14’e yükseltirken haftayı 7. Sırada kapattı.

Konuk Medipol Başakşehir ise ligde oynadığı 8 maçta 6. Kez yenildi ve bu skor teknik direktör Aykut Kocaman’ın sonunu getirdi. Maçın ardından istifa eden teknik adamın yerine Emre Belezoğlu getirildi. Bu skorla 6 puanda kalan turuncu-lacivertliler averajla 15. Sırada yer aldı.

Antalyaspor – Adanademir spor 1-2

Cuma akşamı oynanan diğer maçta iki Akdeniz ekibi kozlarını paylaştı. Lige istediği gibi giremeyen ve sonrasında bir türlü istikrarı yakalayamayan Ersun Yanal’ın Antalyaspor’u bu haftada kaybederken özellikle gol yollarında yaşadığı sıkıntılarla dikkat çekti. 8 puanda kalan kırmızı-beyazlılar 14.sırada yer alıyor.

Adanademir spor’da ise İtalyan teknik adam Vincenzo Montella rüzgarı esmeye devam ediyor. Karşılaşma öncesi çıktığı 3 maçta 7 puan toplayan Adanademirspor bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmayı başararak 12 puana ulaştı ve 8. Basamağa yerleşti. Adana’nın mavi-lacivertli ekibinde İtalyan forvet Mario Balotelli ise formuyla dikkat çekmeye devam ediyor. Balotelli çıktığı son 4 maçta 4. Golünü kaydetti.

Konyaspor – Alanyaspor 1-1

Ligin iki dişli ekibini karşı karşıya getiren maçta iki ekip başa baş bir mücadele sergiledi. Maç öncesi aynı puana sahip iki ekip ,çok sayıda gol pozisyonunu üretildiği maçta taraflar karşılıklı gollerle 1-1 berabere kaldı. Konyaspor üst üste 4. Beraberliğini alırken ligin namağlup iki ekibinden biri olarak kalmayı başardı. Yeşil-beyazlı ekip bu skorla puanını 14’e yükseltirken 6.sırada yer aldı.

Teknik direktör değişikliği sonrası çıktığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken ve son 5 maçını kaybetmeyen Alanyaspor’da ise işler yoluna girmiş durumda. Bülent Korkmazı göreve getirdikten sonra istediği sonuçları almaya başlayan, deplasmanda Galatasaray’ı yenip,Trabzonspor ile berabere kalan Akdeniz ekibi 1 puan çıkarttığı Konya deplasmanı sonrasında 14 puan ve averajla 9.sırada yer aldı.

Kayserispor – Trabzonspor 1-2

Son haftalarda aldığı sonuçlarla yukarılara tırmanmaya başlayan ve özellikle iç sahada rakiplerini mağlup etmeyi başaran Kayserispor bu hafta istediğini bulamadı. Sarı-kırmızılı ekip Trabzonspor karşısında sahadan 2-1 mağlup ayrılmasına rağmen ortaya koyduğu oyun ve mücadelesiyle taktir topladı. Ligde 11 puanı bulunan Hikmet Karaman’ın öğrencileri haftayı 11.sırada tamamladı.

Ligin iddialı ekiplerinden Trazonspor ise aldığı 3 puanla şampiyonluk yolunda önemli bir virajı dönmeyi başardı. Bordo – Mavililer üst üste 2 hafta yaşadığı kayıpların ardından zorlu mücadeleyi Yunan oyuncusu Bakasetas’ın attığı 2 golle kazanmayı başardı. Bakasetas’ın özellikle ilk golü futbol severlerin gözlerinin pasını alırken bu goller sonrası başarılı oyuncu bu sezon attığı gol sayısını 5’e yükseltti. Yunan oyuncunun ayrıca 3’te asisti bulunuyor. Trabzonspor bu skorla puanını 18’e yükseltti ve 2. Sıradaki yerini korudu.

Göztepe- Giresunspor 0-1

Ligin başında aldığı kötü sonuçlar sonrası teknik direktör değişikliğine giden Göztepe’de değişim istenilen sonuçları getirmedi. Bu maçtan önce çıktığı 3 maçtan yenilgiyle ayrılan ve kazanmaktan başka bir çaresi olmayan İzmir’in  köklü ekibi sahadan istediğini alamadı ve 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Oynadığı oyunla taraftarına ilerisi için umut veremeyen Göztepe’de kötü gidişat sürerken 8 hafta sonunda toplanan puan yalnızca 5’te kaldı. Sarı-kırmızılı ekip ligde 18.sırada yer aldı.

Lige bu sene yükselen ve oynadığı ilk 5 maçta gol atamayan sadece 1 puan alabilen GZT Giresunspor sonrasında toparlanamaya başladı. Yenilirken bile oynadığı oyunla futbol severlerin beğenisini kazanan anca oyunu skora yansıtamayan Çotanaklar geçen hafta aldıkları beraberliğin ardından bu kez deplasmanda gülmeyi başardı. Ligde ilk kez galibiyet alan Giresunspor 5 puanla 19. Sırada yer alıyor.

 

Beşiktaş – Sivasspor 2-1

Hafta arası Ajax deplasmanında 2-0 mağlubiyet alan Beşiktaş ligde oynadığı son 2 maçta 5 puan bırakmıştı. Üst üste gelen sakatlıklar sonrası kadro kurmakta zorlanan Sergen Yalçın milli ara öncesi sakatlıktan dönen Vida ve cezası sona eren Rosier’i kullandığı maçta ligin güçlü ve formda ekibi Sivasspor karşısında kazandı. Kara-Kartal’da Güven Yalçın attığı 2 golle forma yarışında bende varım mesajını verirken özellikle ilk golde yaptığı vuruş uzun süre hafızalardan silinmeyecek türdendi. Beşiktaş bu galibiyetle milli araya moralli girerken maçta kırmızı kart gören Sergen Yalçın takımını birkaç maç yalnız bırakacak. Siyah-beyazlılar ligde 17 puanla 3. Sırada bulunuyor.

Konuk Sivasspor’da ise maç öncesi hedef eksik Kartalı yenerek çıkışı sürdürmekti. Son 5 maçında yenilgi yüzü görmeyen Rıza Çalımbay’ın öğrencileri İstanbul’da istediğini bulamadı. Sivasspor alınan mağlubiyet sonrası 9 puanla ligde 13. Sırada yer aldı.

 

Yeni Malatyaspor – Hatayspor 0-2

Lige 3 maçta 2 galibiyetle sükseli bir giriş yapan Malatyaspor’da daha sonra işler terse dönmeye başladı. Üst üste aldığı yenilgilerle ligin dibine inen sarı-kırmızılı ekip son darbeyide Hatayspor’dan yedi ve 2-0lık yenilgi sonrası teknik direktör İrfan Buz’la yollar ayrıldı. 6 puanda kalan Malatyaspor ligde 16. Sırada yer alıyor.

Konuk Hatayspor’da ise işler yolunda gidiyor. Oynadığı oyunla tüm futbol sevenlerin beğenisini kazanan ve ligin hem en çok atan hemde en az gol yiyen takımı olan güney ekibi kazanmaya devam etti. Boudjemaa , Kamara, Saint-Louis, Mame Diouf ve El Kaabi gibi oyuncularıyla hücumda fark yaratan Ömer Erdoğan’ın ekibi topladığı 16 puanla 4. Sırada yer alarak üst sıraları zorlamaya devam etti.

Gaziantep FK – Altay 4-1

Ligde iç saha maçlarında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken ancak deplasmanda kazanmakta güçlük çeken Gaziantep FK bu istatistiğini sürdürdü. Kırmızı-siyahlılar ligin dişli ekibi Altay karşısında ikinci yarıda peş peşe bulduğu gollerle 4-1 gibi farklı bir galibiyet alırken sakatlıktan dönen Alexandru Maxim attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti.

Lige sağlam bir giriş yapan ve aldığı sonuçlarla üst sıralara tırmanan Altay oynadığı son 3maçta üst üste aldığı 2-1lik galibiyetlerle ligin zirvesini zorlamaya başlamıştı. Tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli ile başarılı sonuçlara imza atan siyah- beyazlılar ikinci devrede 15dk içinde yediği 3 golle dağıldı ve sahadan farklı mağlup ayrıldı. Altay bu skorla 15 puanda kaldı ve 3. Sırada girdiği haftayı 5. Sırada kapattı.

Fenerbahçe - Kasımpaşa 2-1

Hafta arası UEFA Avrupa Ligi’nde evinde ağırladığı Olympiacos karşısında 3-0lık ağır bir yenilgi alan Fenerbahçe bu kez ligin istikrarsın ekibi Kasımpaşa’yı ağırladı. Geçen hafta Hatayspor karşısında aldığı galibiyetle ligin zirvesine yerleşen Fenerbahçe ilk yarıda bulduğu gollerle 3 puana ulaştı ve milli araya ligin zirvesinde girmeyi başardı. Sarı-laciverli ekip ilk yarıda 2-0 öne geçerken ikinci yarıda rüzgar tersine esmeye başladı. Rakibin devrenin başında bulduğu golle farkı azaltması sonrası skoru koruma telaşına giren Fenerbahçe son anlarda zorlandığı maçtan 3puanı çıkarmayı başardı. Sarı kanaryalar ligde 19 puanla lider durumda.

İstanbul’un bir diğer ekibi Kasımpaşa’da ise işler bir türlü yoluna girmiyor. Oynadığı 8 maçta kalesinde 12 gol gören Kasımpaşa’da savunmada yaşanan sorunlar bir türlü giderilemezken üst üste 6 maçtır galibiyete hasret kalındı. Ligde sadece 2. Haftada Giresunspor’u yenebilen ve toplamda 6 puan toplayabilen mavi-beyazlılar 16. Sırada yer aldı.

Çaykur Rizespor – Galatasaray 2-3

Haftanın son maçı tam anlamıyla heyecan kasırgasına sahne oldu. Çaykur Rizespor maçın hemen başında geri düşmesine rağmen üst üste bulduğu 2 golle devreyi önde kapadı ancak skoru koruyamadı ve sahadan 3-2 yenilgiyle ayrıldı. Lige çok kötü başlayan teknik direktör Bülent Uygun’la yolları ayıran karadeniz ekibinde Hamza Hamzaoğlu’nun göreve gelmesi dertlere derman olamadı. Maçta 2 gol bulan Finli forvet Pohjanpaolo dikkatleri üzerine çekerken Fernando Boldrin 88.dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. 8 maçta sadece 1 puan alabilen mavi-yeşilliler. Ligin dibinde 20. Sırada yer alıyor.

Üst Üste 4 maçta galibiyete hasret kalan ve geçen hafta sahasında 3 puan alarak morallenen Galatasaray adeta ölüp ölüp dirildi. Bu sezon ilk gollerini atan Mısırlı forvet Mustafa Mohammet maçın yıldızı olurken oyuna 90.dkda giren Mbaye Diagne maça damga vurdu. 90+10. Dkda kendi sahasından aldığı topla 2 rakibini geçen Senegalli attığı harika pasla Morutan’ı golle buluşturdu ve takımını deplasmanda galibiyete taşırken üst sıralara tutunmasını sağladı. Galatasaray 14 puanla 8. Sırada yer alıyor.

Haftanın Takımı: Gaziantep FK

Haftanın Hayal Kırıklığı: Medipol Başakşehir

Haftanın Oyuncusu: Alexandru Maxim (Gaziantep FK)

Haftanın Kalecisi: Serkan Kırıntılı (Alanyaspor)

Haftanın Teknik Direktörü: Fatih Terim ( Galatasaray)

Haftanın Golü: Güven Yalçın (Beşiktaş)

Haftanın Olayı: Kayserispor-Trabzonspor maçında sahaya seyirci girmesi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.