Kötü Oyun Güzel Skor

Tff 3.lig 2.grupta temsilcimiz Bitexen Düzcespor bu hafta deplasmanda Kızılcabölükspor ile karşılaştı. Ligde bir türlü istikrarı yakalayamayan iç sahada aldığı galibiyetlere rağmen deplasmanlarda galibiyet göremeyen Düzcespor için rakip tam dişine göreydi. Ligin dibine demir atmış sadece 3 beraberlik ile 3 puan alabilen Kızılcabölük karşısında alınacak galibiyet ile ligin üst sıralarına tırmanış devam edebilirdi.

Geçtiğimiz hafta son anda gelen galibiyet sonrası moraller üst seviyedeydi ve takımda herhangi bir sakat veya cezalı oyuncu yoktu. Tam kadro şekilde hazırlandığı maçta Düzcespor geçtiğimiz maça göre 2 oyuncuyu değiştirdi.

Teknik Direktör Yavuz İncedal 2-1lik Hacettepe maçında savunmanın performansından memnun olmamış olacak ki 4lü savunma hattında 2 değişiklik yaptı. Hazar Ergüçlü ve Recep Kalkan, Onur Şirin ve Emre Bekir’in yerine ilk 11de yer aldı.

Düzcespor maça alıştığımız oyun anlayışı ile ve artık klasik hale gelen 4-2-3-1 dizilişi ile başladı. Savunmada oyunu kurmaya çalışan, geriden çıkarken ayağa oynayarak çıkmaya çalışan ve sabırla pas yaparak rakip yarı alanda boşluk arayan bir görüntü verdi. Ancak ilk devre işler pekte beklendiği gibi gitmedi. Bu satırlarda geçtiğimiz haftalarda belirttiğimiz sıkıntılar yine yaşandı. Oyunu stoperler üzerinden başlattığımızda ileri hattımızda yer alan oyuncuların kendilerini pas opsiyonu olarak yeteri kadar göstermediğini ve pas seçenekleri azalan stoperlerin sürekli merkeze oynamak zorunda kaldığını yine gördük.

Rakip takımların merkezi kitlediği anlarda ise Düzcespor yine poziyon üretmekte zorlandı ve ilk yarı golsüz sona erdi. İlk yarıda birkaç pozisyon üretsekte atak sıklığımız ve pozisyon zenginliğimiz istenilen seviyede değildi.

İkinci yarıya daha hızlı başlamayı ve rakip sahada etkili olmayı beklerken oyunu ele alan ve daha çok rakip alanda gözükmeye başlayan ev sahini Kızılcabölük oldu.

Düzcespor’un ataklarında yaptığı pas hatalarında kaptığı toplarla atağa çıkmayı planlaya ve poziyon üretmeye kalışan Kızılcabölük bu girişimlerde ya pas tercihlerinde hatalar yaptı yada doğru tercihlerde kötü paslar attılar. Ev sahibi ekip birkaç hızlı hücumda az adamla defansımızı yakalasada çok önemli pozisyonlara giremedi. Ligde neden sadece 3 beraberlik alabildiği ve galibiyet yüzü göremediğini açıklar nitelikteydi bu görüntü.

Dakikalar ilerledikçe üst sıralarda kalmak için kayba tahammülü olmayan Düzcespor bir türlü istenilen atakları yapamadı ve etkili olamadı ancak 75. dkda Nevzat sol kanattan aldığı topu nefis bir orta ile rakip altı pasa doğru gönderdi. Murat Gürbüzerol ise rakip savunmanın önüne geçerek vurduğu kafa ile golü buldu ve takımına 3 puan hediye etti.

Murat Gürbüzerol oyun içinde çok fazla gözükmeyen pas trafiğine çok fazla katkısı olmayan bir oyuncu olmasına rağmen ceza sahasında topla buluşturulduğunda çok etkili bir golcü. Her iki kanattan gelen toplarda tecrübesi ile rakip savunmaları şaşırtan ve müdafacısının önüne koşular atarak tek vuruşta goller bulan bir oyuncu. Ancak takım atak yapmaya çalışırken arkadaşlarına pas opsiyonu oluşturmayı ve oyuna katılmayı çok sevmiyor.

Oğuzhan’daki düşüş ise devam ediyor. Lige çok etkili giren ve takımın en önemli oyuncusu durumundaki hücum oyuncusu bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Maç içinde bir görülüp bir kaybolan bir oyuncu görüntüsünde. Nevzat yine attığı pasla kilidi açtı ve galibiyette çok önemli rol oynadı.

Düzcespor’da defans hattı her zamanki gibigüven verdi ve 90 dk boyunca rakibe 1-2 hava topu dışında pozisyon vermedi. Uzatma anlarında ise şans yanımızda oldu ve rakip inanılmaz bir poziyonu harcadı.

Bu skor önümüzdeki haftalar için bize güven verirken ligin en zayıf ve son sıradaki takımına karşı oynanan etkisiz oyun ve poziyon üretmede yaşanan sıkıntıların üzerine gidilmesi gerekmekte. Kazanırken eksiklerimizi görmek ve geliştirmek bizi ligin sonunda Şampiyonluğa taşır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.