Kalite Liderliği Getirdi

Bitexen Düzcespor bu sezon sahasında oynadığı 4 maçı da kazanmanın verdiği özgüvenle ve taraftarının desteğiyle maça arzulu başladı. Bitexen Düzcespor’da haftalardır dile getirdiğimiz şekilde geriden oyun kurma çabası yine dikkatleri çekti. Top rakipteyken önde yapılan preste oldukça etkiliydi. Rakipten topları yoğun presle kapan, savunmasını santraya kadar çıkartan ve topu aldığında sabırlı paslarla boşluk arayan ve sahayı hem enine hem boyuna kullanmaya çalışan bir takım görüntüsü verdi.

Maçın ilk bölümünde rakibi sahasına hapseden ve sürekli açık arayan Düzcespor’da ilk etkili atak 11.dkda Nevzat’ın ön alanda yaptığı presle kaptığı topu içeri çevirmesi ile yakaladı ancak Murat Gürbüzerol pozisyonu değerlendiremedi.

İlerleyen dakikalarda gol için baskıyı arttıran Yavuz İncedal’ın talebeleri yine ön alanda yaptıkları preste rakibi hataya zorladı. 23.dkda rakibin geriden paslarla topu çıkartmaya çalıştığı bir pozisyonda topu kaparak ceza sahasında Samet Eker’le buluşturmayı başardık ve Samet’te sakin bir şekilde topu kontrol ederek golü buldu.

Golden sonra Düzcespor topu daha çok rakibe bırakmaya ve sahasında kalarak hızlı ataklarla gol aramaya çalıştı. Düzcespor bu bölümde rakibin baskısını fazlaca hissetti. Daha önceki haftalarda da belirttiğimiz gibi ileri hattımızda yer alan iki oyuncumuz Murat Gürbüzerol ve Oğuzhan Erdoğan son derece yetenekli ve topa sahip olduklarında her an skor üretebilecek yeteneğe sahip isimler ancak topsuz oyunda fazla takıma katkı sağlayamadılar. İleride topu tutamadığımız bölümde rakip ataklarını sıklaştırdı ve sol kanattan kullanılan korner atışında , haftalardır övdüğümüz Düzcespor savunması rakibe bomboş bir kafa vurma şansı tanıdı ve skor 1-1e geldi.

İkinci yarıya da istediğimiz gibi başlayamadık. Rakip takım sahada daha etkili olan taraftı ve ceza  sahamız içerisinde yaptıkları paslaşmalarla bom boş bir pozisyon ürettiler. 50.dkda Alp Huy golü buldu ve geri düştük.

Bu dakikadan sonra Bitexen Düzcespor yine maçın başlarında oynadığı oyuna döndü. Rakip alana yerleştiler ve gol aramaya başladılar ancak iki hızlı hücumda Dede Çelik peş peşe kartlar görerek oyundan atıldı.

2 haftada 6 puan alan sahasında 4 maçta 12 puan toplayan ve maça liderlik parolasıyla çıkan Bitexen Düzcespor’da bu anlarda tam anlamıyla bir karamsarlık hakim oldu ancak Yavuz İncedal’ın yaptığı Hazar-Emre değişikliği takıma olumlu yansıdı.

Bu dakikadan sonra başlıkta bahsettiğim şekilde takımdaki kaliteli oyuncular sahne aldı. Geriden Recep harika bir top attı Nevzat’a ve Nevzat yaklaşık 40mt den gelen topu tekte harika kontrol etti. Şöyle ki çok az ayağından açmış olsa rakip araya girecekti. Kontrol sonrasında içerde ki Erdi’ye harika bir pas attı ve gol geldi. Geçen haftalarda yazmıştım Murat Gürbüzerol’un bu pozisyonlarda nasıl etkili olduğunu. Bu pozisyonda yine yaptığı koşuyla savunmayı peşine taktı ve Erdi’ye bom boş gol atma fırsatı doğurdu.

Oyunun son anlarında ise yine kaliteli ayaklar Murat ve Oğuzhan’ın paslarla ceza sahasına girmesi sonrasında penaltı kazanıldı ve Kaptan Nevzat klas bir vuruşla kaleciyi terse yatırdı.

Kalan süre tam bir heyecan fırtınasıydı. Rakip takım çok fazla baskı kurdu. Sürekli olarak kale önünde fırsat kovaladılar ve sürekli atak tazelediler. Bitexen Düzcespor savunması ve kaleci Ersin kalan sürede çok iyi savaştılar ve 3 puanı kurtardılar.

Özellikle kaleci Ersin’e bu galibiyette teşekkür etmek gerekli. Oyun 1-1 giderken 2-1 geri düştüğümüzde ve özellikle 10 kişi kaldığımız ilk anlarda çok tehlikeli 3 pozisyonda kalesinde devleşti ve takımı maçta tuttu. 10 kişi kalmış takımı 3-1 geri düşse belki de liderlik hayal olacaktı.

Takımda haftalar ilerledikçe oyunda ilerleme ve takımda uyum artışı dikkatlerden kaçmıyor. Bu takım artık tam kapasite ile dolu olacak olan stadında tecrübeli teknik adamı ile birlikte şampiyonluğa yürüyecektir ve şehrimize hasret kaldığı başarıları yaşatacaktır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.