Bitexen Düzcespor Kazanmaya Alıştı

Bitexen Düzcespor kazanmaya alıştı

Geçtiğimiz hafta sahasında 10 kişi kalıp 2-1 geriye düştükten sonra maçı çevirmeyi başaran ve 3-2 galip gelen Bitexen Düzcespor liderliğe yükselmişti. Dün oynanan Siirt İl Özel İdarespor maçına bu galibiyetin verdiği moralle ve liderliğin heyecanı ile oldukça tempolu ve istekli başladı kırmızı lacivertli ekip.

Bazı maçlarda sahada olan iki takım arasındaki farkı hemen anlarsınız. İki takımın puan cetvelindeki yerlerini bilmeseniz bile takımların formasını bilmeseniz bile oyunu izlediğinizde şu taraf ötekinden üstün dersiniz. İşte dün Bitexen Düzcespor maçın santrası ile birlikte ben bu maçı kazanacağım arkadaşlar rahat rahat oturun izleyin mesajı verdi.

Siirt’te taraftarlar maça oldukça ilgiliydi. Stadın tribünleri kapasitesi ölçüsünde doluydu ve taraftarlar istekliydi. Rakip takım ligin dibinden kurtulmak için savaşıyordu ve bu sezon sahasında galibiyet görememenin stresiyle bu maçı kazanmak için sahadaydı. Ancak karşılarında öyle bir Bitexen Düzcespor vardı ki eminim sahadaki futbolcusu, kenardaki teknik ekibi, yönetimi ve seyircisi maçı izleyen herhangi bir Siirt taraftarı bir saniye bile umutlanamadı.

Maça Bitexen Düzcespor her zaman alıştığımız oyunu ile başladı. Yine defansı orta saha yuvarlağına kadar çıktı. Geriden stoperlerinden itibaren ayağa oynayarak ataklar yapmaya ve rakip savunmada boşluklar aramaya başladılar ve bu maçta golü erken buldular. Henüz 6.dkda savunma oyuncumuz Recep kornerde güzel yükseldi ve golü buldu.

Recep için birkaç cümle yazmamız gerekiyor. Transferin son gününde takıma katıldı. Hakkında çok fazla bilgimiz yoktu ve ne yapacağını merak ediyorduk. İlk maçlarda yedek kaldı ancak son 4 haftadır ilk 11e yerleşti ve artık kolay kolay formayı vermeyeceğini gösterdi. Geçen hafta savunmadan Nevzat’a gönderdiği adrese teslim topla 2. Golün hazırlayıcısı olmuştu bu hafta gitti golü kendisi attı. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen savunmada pozisyon bilgisi oldukça üst düzey. Kolay kolay yerini kaybetmiyor ve savunma çıkışlarında pas bağlantısına katkısı bu ligde çoğu stoperin çok çok üzerinde.

Erken gelen golle takımın morali de yükseldi. Önceki maçlarda öne geçince yapılan hatalar bu maçta yapılmadı. Yavuz hocamız gereken çalışmaları yapmış ve takıma doğru taktikleri uygulattı. Takım geri çekilip topu rakibe teslim etme yanlışını yapmadı ve alıştığı oyunu oynamaya devam etti. İlk yarıda farkı arttıracak pozisyonları ürettik ancak son vuruşlarda hatalar yapıp skoru üretemedik. Rakip takım beraberlik için mücadele etti ancak akılda kalan her hangi bir pozisyon üretemediler.

İkinci devre başlarken 1-0lık üstünlüğün verdiği bir tedirginlik vardı açıkçası. Oyun olarak kesinlikle aklımızda bir puan kaybı düşüncesi yoktu. Başta da belirttik Düzcespor santradan itibaren rakibinden üstün olduğunu gösterdi ancak futbolun değişmeyen kuralı atamaya atarlar gibi bir durumdan  korktuk. Ancak Bitexen Düzcespor’da rakiplerinden çok farklı olan bir kalite üstünlüğü var. Orta sahada Samet aldığı topla çok iyi dripling yaptı ve topu son derece şık bir şekilde Murat Gürbüzerol’un önüne bıraktı. Murat zaten sahada bu pozisyonlar için bulunuyor. Maçta 54. Dk olmuş kendisini 2-3 pozisyon dışında görmedik ancak yine topla buluştuğunda inanılmaz bir bitirici olduğunu gösterdi. Pozisyon daha başlarken rakibinin önüne geçti ve Samet’in topu atacağı yeri neredeyse gösterdi. Topu önüne aldığında rakip zaten arkasında kalmıştı. Bu pozisyonlarda herkesten önce düşünüyor. Aslında çok hızlı bir oyuncu değil ama rakiplerinden 2-3 saniye önce pozisyonu tahmin edip harekete başlıyor ve rakip savunma onu anlayana kadar o topu filelere gönderiyor.

2-0 sonrası rakip umutlarını kaybederken liderde rahatladı ve topu çevirerek rakibi yormaya ve zamanı öldürmeye başladı. 70.dkda ise tek paslarla rakip ceza sahasına girerek Oğuzhan’a boş kaleye bir gol atma imkaanı sağladık. Öyle boştu ki Oğuzhan kaleye 1 mt mesafede topu aldı durdurdu sağına soluna bakındı ve kendisi bile nasıl öyle boş olduğuna inanamadı.

3-0lık skor deplasmanda ve ligde kalma savaşındaki bir rakip karşısında çok kıymetliydi. Bitexen Düzcespor rakibine adeta “sizin savaşınızda başarılar dileriz ancak bizim hesabımız farklı biz bu ligin abisiyiz ve şampiyon olacağız” dedi ve maçı her anını rakibinden üstün oynayarak kazandı.

4 maçta 12 puan almış zirveye iyice yerleşmiş bir takım olan Düzcesporda bu hafta rakip ligin iddialı ekiplerinden Iğdır FK. Onlarda şampiyonluk istiyor ve 3. Sıradalar. Kadrolarında Batuhan Karadeniz, Muhammet İldiz,  Hakan Aslantaş gibi önemli isimleri bulunduruyorlar. TFF’ nin aldığı karar sonrası artık stadlar tam kapasite dolu olacak.

Cumartesi günü büyük Düzcespor taraftası stadı tıklım tıklım dolduracaktır. Bu kaliteli kadro ve başarılı teknik adam sonuna kadar desteği hak ediyor. Yönetim kurulu takımı hiçbir yerde yalnız bırakmıyor ve sonuna kadar her türlü desteği veriyor. Takımda bu desteğin hakkını veriyor ve ligin lideri. Şimdi sıra Büyük Düzcespor taraftarında. Tribünleri tıklım tıklım dolduralım ve Şampiyonluğa emin adımlarla giden takıma gereken desteği verelim.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.