Bu Oyunla Başarı Gelmez

Bitexen Düzcespor son haftalarda topladığı puanlarla üst sıralara tırmanmış ve ligde iddialı konuma gelmişti. Bugünkü maçta da hedef zorlu deplasmanda puan yada puanlar alarak üst lige yükselme hedefinde emin adımlarla ilerlemek istiyordu.

Maç iki ekip adına dengeli başladı. İki takımda kontrolü elden bırakmazken 10.dk da gelişen 68 Aksaray atağında savunmada Onur Şirin’in ayağının kayması sonrası Hasan Gündoğdu soldan ceza  sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kaldı ve çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra 68 Aksaray geri çekildi ve sahasında rakibi karşılayarak hızlı hücumlarla atak aradı. Düzcespor ise savunmadan kısa paslarla çıkarak rakip alana yerleşmeye ve pozisyon üretmeye çalışsa da özellikle Oğuzhan’ın pas bağlantısına girememesi ve rakibin kanatları iyi kapatması sebebiyle tehlikeli atak üretemedi.

Maçta tempo yüksek olsa da her iki ekipte pozisyon bulamadı. Düzcespor’un kaptırdığı toplarda rakibin orta sahayı çok hızlı geçmesi ve özellikle sağ kanattan Gürcan’ın hızlı çıkışlarına önlem alamaması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca rakipte Furkan’da top kendisine geldiğinde çok etkili paslar atarak ciddi pozisyonlar yarattı. 33.dk’da Aksarayspor’un hızlı çıkışında Osman Boz faul yaparak sarı kart görmek zorunda kaldı.

İlk yarına Düzcespor adına ilk etkili pozisyon 30.dkda yaşandı. Rakip savunmanın yaptığı pas hatasında topu önünde bulan Oğuzhan bomboş pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top direğe takıldı.

İlk yarının kalan bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçerken son dakika Nevzat takımı adına 2 önemli pozisyonu değerlendiremedi. Sağ kanattan aynı dakika içinde yapılan iki ortada kale sahasında topla buluşan Nevzat iki vuruşta da topu kaleciye nişanladı.

İkinci yarıya düzcespor savunmasını santraya kadar çıkartıp baskı kurarak başlamak istedi ancak rakipte Ahmet kaptığı toplarla baskıyı kırarak takımını ileri taşıdı ve Düzcespor etkili olmayı başaramadı.

Özellikle forvet oyuncumuz Murat Gürbüzerol rakip savunma arasında kaybolurken rakibin hızlı çıkışlarına çare bulunamadı.

62.dkda teknik direktörümüz oyuna müdahale ederek 2 değişiklik yaptı ancak müdahale rakibe yaradı. Değişiklikler sonrası orta saha hakimiyeti tamamen 68 Aksarayspor’a geçerken 65. Dkda rakip yaklaşık 2dk topu ayaklarında gezdirerek seri paslarla son derece organize bir atakla soldan Necmi’yi kaçırdı ve golü buldu. Golde özellikle solbek Erçin pozisyonunu kaybederek gole sebebiyet verdi.

Hemen 1dk sonra kaptırılan topta rakibin maç boyunca etkili ismi Furkan ceza sahasında topla buluşarak farkı 3’e çıkarttı.

Kalan dakikalarda Düzcespor atak yapma şansı bulamazken organizasyondaki eksiklikler ve oyuncular arasındaki kopukluklar dikkat çekti.

İlerleyen haftalar için Düzcespor’da bu maçta rakibe bırakılan boşluklara, orta sahadan ve özellikle sol kanattan yapılan hızlı çıkışlara önlem alınması, pas organizasyonun ve saha yerleşiminin düzenlenmesi gerekiyor. Rakip alanda Oğuzhan ve Murat Gürbüzerol daha fazla insiyatif almalı ve topun takımlarında kalmasını sağlamalı ve rakibe kaptırılan toplarda geçiş hücumlarına izin verilmemesi için çalışmalar yapılmalı. Aksi taktirde bu oyun sistemi ve yerleşimle bu tür hezimetleri daha çok yaşarız ve yönetimin tüm özverisi ve çoğu takımda bulunmayan imkanları sunmasına rağmen istenilen başarı elde edilmesi hayal olur.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.